Efelerimiz Girit'te de Harmandalı oynadı!

Voleybolda A Erkek Milli Takımımız, 2011 Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkı elde etti. Play-off'ta ...

Voleybolda A Erkek Milli Takımımız, 2011 Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkı elde etti. Play-off'ta Yunanistan'ı eleyen milliler, İstanbul'da 3-1 yendiği rakibi ile dün Girit'te oynadığı rövanşta ilk iki seti kazanıp final vizesini cebine koydu. Finaller 10-18 Eylül 2011 tarihleri arasında Avusturya ve Çek Cumhuriyeti'nde oynanacak.

İŞİ İLK İKİ SETTE BİTİRDİLER!
Yunanistan karşısında işi çabuk bitirmek isteyen voleybolcularımız, ilk seti 25-15, ikincisini de 25-21 alarak maçın olmasa da elemenin galibini ilan etti. Turu geçmenin rahatlığıyla millilerimiz maça motivasyonunu yitirdi; üçüncü set 25-20, dördüncü de 25-18 Yunanistan'ın oldu. Final setinde maçı kazanma arzusuyla toparlanan Milli Takım, Serhat'ın etkili hücumları ve Brutay'ın müthiş servisleriyle sonuca gitti: 15-11. Böylece Türkiye üst üste üçüncü kez finallerde mücadele etme hakkı elde etti. Voleybolcularımız, 2007'de Rusya'da düzenlenen finallere elemeleri geçerek katılmış, 2009'da İzmir'de ev sahibi sıfatıyla finallerde yer almıştı. Milli Takım, 1967'de de ev sahibi olarak finallerde oynamıştı.

Hollanda şoka girdi
Düntamamlanan baraj maçları sonunda Hollanda 1983'ten beri ilk kez Avrupa Şampiyonası finallerini kaçırdı. Estonya, Hollanda'yı, Belçika da İspanya'yı eledi. 21 Ekim 2010'da Prag'daki kura çekiminde eşleşecek 16 takım şöyle: Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Polonya, Fransa, Bulgaristan, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Finlandiya, Slovakya, Almanya, İtalya, Portekiz, Türkiye, Estonya ve Belçika.