Çığlık Referandum Sonuçlarını Değerlendirdi

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık referandum sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

Çığlık Referandum Sonuçlarını Değerlendirdi
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık referandum sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çığlık, Erzurum'daki başarı için tüm seçmenlere teşekkür ettiğini belirterek, referandum sonucunda demokrasinin kazandığını ifade etti.
Erzurum'da yüzde 87 lik evet oranının büyükşehirler içerisinde bulunan bir şehir için önemli başarı oranı belirten Çığlık,"'Erzurum'da yaptığımız gezilerde bu sonuca ulaşacağımızı tahmin ediyorduk. Evet'ler veya 'hayır'lar değil sonuç itibari ile Türkiye demokrasisi kazanmıştır. Ve bugünden itibaren daha ileri demokrasi, daha çok özgürlüklere, yeni sivil ve çağdaş bir anayasaya doğru önemli bir adım atılmıştır. Erzurum yüzde 80.56 katılım oranıyla önemli bir başarıya imza atmıştır" dedi.
HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ KAZANDI
Anayasa Değişikliği Paketi ile devletin hukuku yerine hukuk devleti ilkesini, üstünlerin hukuku yerine hukukun üstünlüğüne dayalı bir yönetim anlayışının iyice pekişmesini gaye edindiklerini anlatan Çığlık, "Bir toplumdaki en önemli güven unsuru toplum içinde yaşayan bireylerin kendi hak ve özgürlüklerine saygı duyulduğuna olan inançlarıdır." dedi.
KILIÇ: ERZURUM KENDİNE YAKIŞANI YAPTI
AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç'ta Erzurum'da yüzde 87 lik evet oranının büyük bir başarı olduğunu belirterek, sonuçların Erzurum'a yakışan bir potre oluşturduğunu kaydetti.
Erzurum'da evet oylarının yüksek çıkmasında sağlık bakanı, milletvekilleri ve teşkilatın önemli bir başarı sergilediğini belirten Kılıç, " Demokrasi için evet dedik, gelecek için evet dedik, Erzurum'a yakışanı yaptık. özverili çalışmalarından dolayı tüm parti mensupları ve Erzurumlu hemşehrilerimizi kutluyorum" dedi.
Sonuçların tüm ülke için hayırlı olmasını dileyen Kılıç, ''Tüm Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun. Erzurum Türkiye ortalamasının 19 puan üzerine geçerek bir rekora imza atmıştır. Erzurumlu hemşehrilerimin bu demokrasi şölenine, bu demokrasi bayramına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.Eylül'den sonra yani 13 Eylül itibariyle Türkiye bambaşka bir Türkiye olmuştur.. Milletin iradesinin hakim olduğu bir anayasayla yönetileceğiz. Türkiye bölgesinde lider bir ülke konumuna geldi. Türkiye'nin ayağındaki prangalar kaldırıldı''Bu halk oylamasının kaybedeni yoktur. Türk Milleti kazanmıştır. Milli İrade kazanmıştır. Türkiye de herkes şunu anlamıştır ki, milletin iradesi üzerinde başka hiçbir idare olmayacaktır. Gücünü milletten alan, 72 milyondan alan bu ülke, artık demokrasi yolunda önemli bir engeli geride bıraktı. 12 Eylül 1980 ihtilali ile Türkiye'nin demokrasi tarihine düşen kara leke 12 Eylül 2010 tarihinde ortadan kaldırıldı ve yeni sayfa açıldı.'' dedi.