Boykotçuların cezasını ödeyecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır'da sandığa gitmeyerek referandumu boykot eden vatandaşlara gelecek olan para cezasını kendi ödeyeceğini söyledi.

Boykotçuların cezasını ödeyecek
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir referandumu değerlendirdi. Koşuyolu parkında gazetecilerin soruların yanıtlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Kürt sorununda şiddet kavga silahlı eylem veya askeri operasyon veya Kürt siyasetçilerine yönelik siyasi operasyon bütün bunlar savaş koşullarını ve çatışma koşullarını aktiviteleridir. Bunların tamamı miadını doldurmuştur. Aslında referandumda bunu göstermektedir. Bu açıdan ölen her insan ister asker olsun, ister polis olsun, ister sivil olsun isterse gerilla olsun ben birey olarak yüreğimden bir parça yitiriyorum. Eylemsizliğin süreklileşmesi ve kalıcılaşması ve hatta giderek silahsızlanması üzerine bir çaba üzerine kurgulamalıyız bütün yaşamımızı. Nihayetinde bu savaş sürdüğü sürece bu kavga sürdüğe sürece değerlerimizi yitirmeye devam edeceğiz. Vicdanlarımızı da yitirme çabası içerisindeyiz. Diyarbakır referandum sürecinde elde ettiği başarıyı taşıyabilecek olgunluktadır. Bunu bir zafer sarhoşluğu pozisyonda asla düşünmeyeceğiz."dedi.

ÜLKÜCÜLERE VE KEMALİSTLERE ÇAĞRI
Baydemir konuşmalarını şöyle sürdürdü. "Türkiye'nin ülkücülerine açık ve net bir çağrım var. Kardeşleşme çağrım var. Kemalistlere, kardeşleşme çağrım var. Dindarlara kardeşleşme çağrım var. 21 Eylül'deki Türkiye 3 ay öncesinin Türkiye'si olmamalıdır. Bu iş bir haftalık mesele değildir. Ama istenirse 24 saattir. Hükümet, CHP, ve MHP isterlerse eylemsizliği süresiz hale getirebilir. Bunun zemini vardır. Bunun koşulları vardır. Mücadele legal sahaya taşınılabilir. Bunun koşulları yaratmak hükümetin, CHP'nin ve MHP'nin görevidir."dedi.
Baydemir Kılıçdaroğlunun oy kullanmamasını değerlendirirken şunları söyledi. "Sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Hakikaten bir oy da bir oydur. Ülkeye bu nedenle de katkıda bulundular. Şüphesizki bu işin espri tarafıdır. Kentim Diyarbakır'da büyük bir samimiyetle ifade ediyorum. Tek bir Allahın kulu gelsin desin ki "başkan ben korktuğum için sandığa gidemedim" Ben onun elini öperim. Bu koca bir yalandır. Tek bir Allahın kulu korktuğu için sandık başına gitmemesizlik yapmadı. Bu aynı zamanda Diyarbakır halkının hemen hemen yüzde 70'e varan seçmenine hakarettir."dedi.

PARA CEZASINI BAYDEMİR ÖDEYECEK
Baydemir oy kullanmadığı için vatandaşlara gelecek olan para cezasına ilişkin, "Yeşil kartım iptal olursa ve para cezası gelirse ben ne yaparım korkusu vardır. Şunu da söyleyeyim. Para cezası gelirse ben ne yaparım diyen bütün vatandaşların parasını ben ödeyeceğim. Benim maaşım buna yetmez ama kime para cezası gelirse ben sözümün eriyim sözümün arkasındayım elimden geleni yaparım. Kampanya yaparız Diyarbakır'da 22 TL'si olan herkesten para alırız olmayanlara veririz." dedi.