Başkan Güzelbey'den Referandum Değerlendirmesi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 12 Eylül tarihinde yapılan referandumun Türk siyaseti için dönüm noktası olduğunu, bu dönüm noktasında Türkiye'de kara propaganda ile seçim veya referandum kazanılamayacağını herkesin gördüğünü söyledi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 12 Eylül tarihinde yapılan referandumun Türk siyaseti için dönüm noktası olduğunu, bu dönüm noktasında Türkiye'de kara propaganda ile seçim veya referandum kazanılamayacağını herkesin gördüğünü söyledi.
Niçin kara propaganda dediğini anlatan Başkan Güzelbey, Anayasa değişikliğinin gündeme geldiğinde Başbakan'ın muhalefetle mutabakat yolunu seçtiğini, buna rağmen muhalefet partilerinin bunu kabul etmediğini belirtti. Mecliste de görüşmeler sürdüğünde muhalefet partisinin kendi milletvekillerinin oy kullanmasına izin vermediklerini hatırlatan Güzelbey, "İşte bu bir kara propagandadır" dedi. "Kendilerinin katılmadıkları, oylamada bulunmadıkları, bir anayasaya hayır kampanyası başlatmışlardır" diyen
Güzelbey, "Saygı duyuyorum. Ama hiçbir konuşmacı hiçbir yerde hangi maddeye niçin hayır dediğini söyleyememiştir. Olayı AK Parti kalsın mı gitsin mi? ye getirmişlerdir. Son derece yanlıştır" diye konuştu.
Konuşmasını bir örnekle sürdüren Güzelbey, "Fazla uzağa gitmeden bir örnek vermek istiyorum. CHP Gaziantep'te afiş astı. İl başkanımız bırakın assınlar dedi. Eğer bizim yerimizde kendileri olsaydı eminim ki gece itfaiyeye talimat verir o afişleri makaslatırlardı. Biz bir tanesini bile indirmedik. Bu AK Parti'nin demokrasiye ne kadar inandığının bir kanıtıdır. Ben 2004 yılında Belediye Başkanı adayı olduğumda hiçbir afişime tahammül edemediler. Bugün kendilerinin karşı çıktığı köprülü kavşaklara afiş
astılar. Astıkları afişlerde AK Parti'ye hayır yazıyor. Hangi AK Parti yahu. Bugün Anayasa referandumu yapılıyor. Ne alakası var. Ama durumu o noktaya getirdiler. Ama bu halk demokrasiye son derece duyarlıdır. Bunu da Gaziantep'te yüzde 70 evet diyerek kendilerine gösterdiler" şeklinde konuştu.
Gaziantep il genelinde yüzde 70 Evet oyunun alınmasında İl Başkanı Ahmet Uzer ve ekibinin büyük bir başarısı olduğunu vurgulayan Güzelbey şöyle devam etti:
"Bu başarı yeni yönetimle ilk sınavdı. Bunu da çok güzel bir sonuçla başardılar kendilerini tebrik ediyorum. Gaziantep'te hayır kampanyasını yürüten CHP'li yöneticilerin başlarını iki ellerinin arasına alıp düşünme zamanları gelmiştir. Bozguncu, engelleyici muhalefetle belediyelerin hizmetlerini her gün mahkemeye vermekle bir yere varılamayacağını Gaziantep halkı kendilerine çok iyi bir şekilde göstermiştir"