Başdanışman Abdullah Erdem Cantimur:

AK Parti Teşkilat Başdanışmanı ve 22

Başdanışman Abdullah Erdem Cantimur:
AK Parti Teşkilat Başdanışmanı ve 22. Dönem Kütahya Milletvekili Abdullah Erdem Cantimur, referandum sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cantimur, Kütahya'daki başarı için tüm seçmenlere teşekkür ettiğini belirterek, referandum sonucunda demokrasinin kazandığını ifade etti.
Kütahya'da yüzde 75'lik evet oranının önemli başarı oranı olduğunu vurgulayan Cantimur," Kütahya ve ilçelerinde referandum öncesi yaptığımız gezilerde bu sonuca ulaşacağımızı tahmin ediyorduk. Evet'ler veya 'hayır'lar değil sonuç itibari ile Türkiye demokrasisi kazanmıştır. Ve bugünden itibaren daha ileri demokrasi, daha çok özgürlüklere, yeni sivil ve çağdaş bir anayasaya doğru önemli bir adım atılmıştır. Kütahya yüzde 75'lik evet oyu ile önemli bir başarıya imza atmıştır" dedi.

"KÜTAHYA KENDİNE YAKIŞANI YAPTI"
Kütahya genelinde yüzde 75'lik evet oyunun büyük bir başarı olduğunu ifade eden AK Parti Teşkilat Baş Danışmanı ve 22. Dönem Kütahya Milletvekili Abdullah Erdem Cantimur, sonuçların Kütahya'ya yakışan bir portre oluşturduğunu kaydetti.
Cantimur şunları söyledi : "Bir toplumdaki en önemli güven unsuru toplum içinde yaşayan bireylerin kendi hak ve özgürlüklerine saygı duyulduğuna olan inançlarıdır. Demokrasi için evet dedik, gelecek için evet dedik, Kütahya'ya yakışanı yaptık. Özverili çalışmalarından dolayı tüm parti mensupları ve Kütahyalı hemşerilerimi kutluyorum. Hemşerilerimi bu demokrasi şölenine, bu demokrasi bayramına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.13 Eylül itibariyle Türkiye bambaşka bir Türkiye olmuştur.. Milletin iradesinin hakim olduğu bir anayasayla yönetileceğiz. Türkiye bölgesinde lider bir ülke konumuna geldi. Türkiye'nin ayağındaki prangalar kaldırıldı. Bu halk oylamasının kaybedeni yoktur. Türk Milleti kazanmıştır. Milli İrade kazanmıştır. Türkiye de herkes şunu anlamıştır ki, milletin iradesi üzerinde başka hiçbir idare olmayacaktır. Gücünü milletten alan, 72 milyondan alan bu ülke, artık demokrasi yolunda önemli bir engeli geride bıraktı. 12 Eylül 1980 ihtilali ile Türkiye'nin demokrasi tarihine düşen kara leke 12 Eylül 2010 tarihinde ortadan kaldırıldı ve yeni sayfa açıldı.''