İzmir Yüzde 63 Hayır Dedi

Türkiye genelinde Evet oylarının çoğunlukta olarak halk oylaması sonucu ile kabul gören 26 maddelik anayasa değişiklik paketinin İzmir oylaması yüzde 37 oranında Evet, yüzde 63 oranında ise Hayır oy oranı ile sonuçlandı

Türkiye genelinde Evet oylarının çoğunlukta olarak halk oylaması sonucu ile kabul gören 26 maddelik anayasa değişiklik paketinin İzmir oylaması yüzde 37 oranında Evet, yüzde 63 oranında ise Hayır oy oranı ile sonuçlandı.
Sandık açılımını parti il binasında takip eden AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak oy oranını ülke genelinde sevindirici bulduğunu ifade ederken, CHP'nin hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Başkan Kabak evet oylarının hayır oylarından yüksek çıkmaması durumunda istifa kararının ise arkasanda olduğunu açıkladı.
AK Parti İzmir İl Başkanlığında referandum sonuçlarını il il takip eden Başkan Kabak ve parti yöneticileri anayasa oylaması sona erdikten sonra sevinç gösterilerinde bulundu. AK Parti İzmir İl Seçim Koordinasyon Kurulu Merkez Başkanı Yusuf Kenan Çakar ise CHP İl Başkanı Rifat Nalbantoğlu'nu istifaya davet etti. Oylama sonucunda açıklamalarda bulunan Başkan Kabak şu açıklamalarda bulundu: "Türkiye için gerçekten çok sevinçli bir gün geçirdik. Gerçekten mutluyuz. Türkiye için yeni bir sayfa açıldı. Türkiye
büyük bir ülke. Ülke olarak darbeci zihniyetleri çöpe attık. Bunu da başaran Türk milleti oldu. Bu konuda ki isim olarak Başbakan Erdoğan'a da teşekkür ediyoruz buradan. AK Parti olarak mecliste bir tarih yazmak için çalıştık. Bu da tarihin giriş bölümü oldu. Geri kalan kısmı yine Türk milleti yazacaktır.

"İZMİR İÇİN SEVİNÇLİYİZ"
İzmir değerlendirmesinde bulunan Başkan Kabak; "İzmir için yüzde 37 oranında oy aldık. Bu da bizim için çok iyi bir sonuç. Bu AK Parti'ye Türkiye için ya da İzmir için bir oylama değil. Milletten demokrasisi için, darbe anayasasına karşı bir durum oldu. Bunu kesinlikle bir güven oylaması olarak düşünmedik" diye konuştu.

"İSTİFAMIN ARKASINDAYIM"
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak referandum sonucunda merakla beklenen istifa kararına ilişkin ise şöyle konuştu: "Kampanyanın başlarından itibaren İzmir'de evet oylarının hayır oylarından sayısal oranda yüksek çıkmaması durumunda ben görevimi yeterince iyi yapmamış sayacağım için istifa kararı vereceğimi söylemiştim. Ben sözümün arkasındayım. Bu saten sonra benim istifa kararım parti içi meselesi haline geldiği için Genel Merkez karar verir. Ancak ben sözümü tutarım gideriz Genel Mekeze gideriz."

CHP HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYOR
Açıklamalarında muhalefetin rengi konusunda da değerlendirmede bulunan AK Parti İzmir İl başkanı Ömür Kabak; "CHP bir hayal kırıklığı yaşıyor. Genel başkanların da bu konuda gayet istikrarlı davranıyor. Mecliste de pakete ilişkin oylamada oy kullanmamıştı. Anayasa hayır demedi ama mitinglerden milletten hayır istedi.
Referandum sonuçları il teşkilatı önünde davulla zurnayla kutlandı.