İsveç, Trafikte Örnek Ülke Stockholm

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan araştırmaya göre, trafik kazalarından kaynaklanan ölüm oranlarında İsveç en düşük seviyede.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan araştırmaya göre, trafik kazalarından kaynaklanan ölüm oranlarında İsveç en düşük seviyede.
BM'ye göre, ölüm oranlarının az olması, yolların güvenliği ve sürücülerin güvenli araba kullanımı açısından dünyada en iyi durumda olan İsveç, bu konuda diğer ülkelere de yardımcı olabilir.
BM tarafından hazırlanan rapora göre, dünyada her yıl bir milyon 300 bin insan trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Trafikte en güvenilir sürücüler ise İsveç'te bulunuyor ve BM, İsveçli sürücüleri diğer dünya ülkelerine örnek olarak göstermek istiyor.
Uluslararası Trafik Güvenliği Organizasyonu'nun (FIA Foundation) İngiltere'deki müdürü Saul Billingsley, trafik güvenliğiyle ilgili konferansa katılmak amacıyla geldiği İsveç'te basına yaptığı açıklamada, BM'nin trafik kazalarında yaşanan ölüm oranlarını aşağı çekmek istediğini, bu konuda da İsveç'in yardımcı olabileceğini kaydetti.
Billingsley'e göre, özellikle gelişmekte olan ülkeler ile Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde kazaların çokluğu, trafik kurallarının bilinmemesi ve emniyet kemerinin kullanılmamasından kaynaklanıyor.
BM'nin on yıllık dönem için hedefi, 5 milyon insanın hayatını kurtarmak, 50 milyon insanın da yaralanmasını önlemek.
Ölümle sonuçlanan trafik kazalarının yüzde 90'ının gelişmekte olan ülkelerde meydana geldiği, hayatını kaybedenlerin yarısının yayalar veya bisikletliler olduğu belirtiliyor.

12.09.2010 18:16:04