Engelli Seçmenin Oy Çilesi

Amasya'da oy kullanmaya gittiği okulda engelli rampası ve asansörü bulunmadığından dolayı oy kullanacağı salona kendi imkanlarıyla giremeyen engelli vatandaşın yardımına duyarlı vatandaşlar yetişti.

Amasya merkez Şeyhcui Mahallesi'nde yaşayan Tuncay Çakır (43) adlı engelli vatandaş, kendisine ait engelli motosikleti ile referandumda oy kullanmak için gittiği Amasya Eğitim Fakültesi'nde okulun fiziki engelleriyle karşı karşıya kaldı.
Oy kullanacağı sandığın okulun taban katında bulunduğunu öğrenen, ancak binada engellilerin kendi başlarına girebilecekleri engelli rampası veya asansörü gibi koşullar yer almadığı için ilkin dışarıdan oy kullanmayı isteyen ancak kurallar gereği bu istediği kabul edilmeyen Tuncay Çakır, bir süre oy kullanmaktan vazgeçerken, ardından çevreden gelen vatandaşların yardımıyla bir oturağa oturtularak vatandaşların elleriyle taşımaları soncu binanın alt katına inerek oyunu kullandı.
8 defadır oy kullandığını ve her seferinde aynı zor koşullarla karşı karşıya kaldığını belirten Tuncay Çakır, "Binaların içerisinde özürlülerin kullanacağı rampalar ve alanlar oluşturuluyor. Bu binada da oluşturulmasını isterim" dedi.
Çakır, anayasa değişikliği için ise "Vatana millete hayırlı olsun" diye konuştu.
Bu arada, AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir ile AK Parti İl Başkanı Mustafa Çiftçi de Amasya Eğitim Fakültesi'nde oy kullandılar.