Durant böyle istedi

Çeyrek finalde büyük sürpriz yaparak turu geçen Litvanya'nın ABD karşısında aynı başarıyı tekrarlaması zo...


Çeyrek finalde büyük sürpriz yaparak turu geçen Litvanya'nın ABD karşısında aynı başarıyı tekrarlaması zor görünüyordu. Bunun en büyük sebebi, çeyrek finalde Pablo Prigioni'ye yaptığı baskı ve Robertos Javtokas'ın Luis Scola üzerindeki etkileyici savunma performansının ABD maçında bir karşılığının olmamasıydı. Litvanya yarı finalde baskı yaptığı zamanlarda bire birde geçildi, pota altındaysa Javtokas'ın savunmada eşleşeceği önemli bir oyuncu yoktu.
Litvanya'nın maçı kazanması için tek çaresi, alan savunmasına dönüp çok hovarda hücum eden ABD'nin top kayıplarından faydalanmaktı. Ancak o da olmadı. Bunun en büyük sebebiyse Birleşik Devletler'in topu fazla dolaştırmadan Kevin Durant'le buluşturmayı tercih etmesiydi. Daha ilk yarıda 24 sayı atan Durant, evinde maçı izleyen LeBron ve Kobe'ye "Artık benim zamanım" mesajını verdi.
ABD'nin ihtiyaç duyduğu pozisyonda sayı bulan Durant, çıkış yollarının çoğu kapanan Litvanya'nın tünelin ucundaki ışığı görmesini de engelledi: 38 sayı-9 ribaunt. ABD final oynuyor fakat birçok soru işareti var. En büyüğüyse Krzyzewski'nin yine kaybedip üç Dünya Şampiyonası'nda altın alamayan tek ABD antrenörü olup olmayacağı. 


HAKEMLER: Carl Jungebrand (Finlandiya), Marcos Fornies Benito (Brezilya), Sasa Pukl (Slovenya)
ABD: Rose (5), Billups (5) 3, Iguodala (7) 9, Durant (9) 38, Odom (7) 13, Westbrook (7) 12, Love (6) 6, Gay (6) 2, Gordon (6) 3, Curry (6) 3, Chandler (5), Granger (5)
LİTVANYA: Kalnietis (7) 10, Pocius (8) 13, Maciulis (7) 9, Kleiza (5) 4, Javtokas (7) 15, Delininkaitis (6) 8, Jasaitis (6) 5, Jankunas (6) 4, Seibutis (5), Gecevicius (6) 6
1. PERİYOT: 23-12, DEVRE: 42-27, 3. PERİYOT: 65-53