Beşiktaş Ankaragücü maç özeti

Spor Toto Süper Lig'de 4. hafta mücadelesinde Beşiktaş, Ricardo Quaresma'nın sakatlığı nedeniyle forma giymediği maçta Ankaragücü'nü kendi sahasında 4-0 mağlup ederken Bobo attığı iki golle galibiyetin mimarı oldu. Beşiktaş Ankaragücü maçı özeti ve Beşiktaş Ankaragücü maçı tüm karelerini buradan izleyebilirsiniz. İşte Beşiktaş Ankaragücü maçı...

Spor Toto Süper Lig'de 4. hafta mücadelesinde Beşiktaş, Ricardo Quaresma'nın sakatlığı nedeniyle forma giymediği maçta Ankaragücü'nü kendi sahasında 4-0 mağlup ederken Bobo attığı iki golle galibiyetin mimarı oldu.

Spor Toto Süper Lig'de 4. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Ankaragücü karşı karşıya geldi. Beşiktaş İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmayı 4-0 gibi net bir skorla kazanmayı başardı.

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 29. ve 67 dakikada Bobo, 61. dakikada İbrahim Toraman, 75. dakikada Mert Nobre kaydetti.

Bu galibiyetin ardından Beşiktaş puanını 9'a yükseltirken; Ankaragücü 2 puanda kaldı.

Bu arada Beşiktaş'ın yeni transferi Mehmet Aurelio, Ankaragücü karşısında 71. dakikada oyuna girerken; hem ilk kez siyah-beyazlı formayı giymiş, hemde ilk kez taraftarlarının önüne çıkmış oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil eden Beşiktaş, perşembe günü sahasında Bulgaristan temsilcisi CSKA Sofya'yı ağırlayacak.

Spor Toto Süper Lig'de bir sonraki Beşiktaş ezeli rakibi Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşırken; Ankragücü evinde Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

BEŞİKTAŞ ÇİFT FORVETLE
Beşiktaş'ta yeni transfer Ricardo Quaresma, sakatlığı nedeniyle Ankaragücü karşısında forma giyemezken, siyah-beyazlılar bu sezon ilk kez Portekizli yıldızından yoksun olarak bir resmi maça çıktı.

Portekiz Milli Takımı'nda sol arka adalesinden sakatlanan Quaresma, bu sakatlığı nedeniyle teknik direktör Bernd Schuster tarafından 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

Beşiktaş, Ankaragücü karşısına çift forvetle çıktı. Schuster, forvette Nobre ile Bobo'yu oynatırken, iki futbolcu bu sezon ilk kez birlikte ilk 11'de yer aldı. Siyah-beyazlılarda savunma Ekrem, İbrahim Toraman, Ferrari ve İsmail'den oluşurken, orta alanda ise Necip, Ernst, Guti ve Nihat görev aldı.

AURELIO 18 KİŞİLİK KADRODA
Bernd Schuster, yeni transfer Mehmet Aurelio'yu 18 kişilik maç kadrosuna dahil etti. Siyah-beyazlılarda ön liberoda Ernst ile Necip oynarken, Aurelio ise yedek kulübesinde oturdu.

KADRODA 4 DEĞİŞİKLİK
Schuster, her hafta olduğu gibi Ankaragücü maçında da takımda değişiklikler yaptı. Son oynanan Kardemir Karabükspor maçının ilk 11'inde 4 değişiklik yaparak takımını Ankaragücü karşısına çıkaran Alman teknik adam, geçen hafta oynattığı Zapotocny, Tabata ve İbrahim Üzülmez'i yedek kulübesine çekerken, Quaresma ise sakatlığı nedeniyle oynayamadı. Bu futbolcuların yerine Ferrari, Nihat, İsmail ve Bobo ilk 11'de forma giydi.

Ankaragücü ise maça Özden, Uğur, Rajnoch, Klukowski, Mehmet Çakır, Murat, Güven, Meye, Aydın, Sapara ve Hürriyet 11'iyle başladı.

DÜDÜKLE BİRLİKTE HÜCUM!
Karşılaşmanın ilk düdüğüyle birlikte Beşiktaş maça oldukça istekli başladı. Siyah-beyazlı takım ataklarını İspanyol futbolcu Guti önderliğinde geliştirirken kanat oyuncuları ise sürekli ileri çıkarak ataklara destek verdiler. Forvet hattında görev yapan Nobre'nin ilk yarıda sürekli kanatlardan orta yapması ve mücadeleci oyunu taraftarların alkışını aldı.

Ankaragücü ise Beşiktaş'ın baskılı oyunu karşısında savunmada oldukça zor anlar yaşadı.

BOBO'DAN ŞUT GİBİ KAFA
Öne geçmek için ataklarını sıklaştıran siyah-beyazlı takım 29. dakikada aradığı golü buldu. Bu dakikada İsmail Köybaşı'nın sol kanattan yaptığı ortaya Bobo ceza sahası içinde çok sert vir kafa vuruşu yaparak meşin yuvarlağı köşeden ağlarla buluştururken; takımını da 1-0 öne geçirdi. Bobo'nun golünden sonra ilk 45 dakikada başka gol olmadı ve soyunma odasına siyah-beyazlı takımın 1-0'lık üstünlüğüyle gidildi.

KARŞILIKLI DEĞİŞİKLİKLER
İkinci yarının başlasmıyla birliket Beşiktaş farkı açmak adına Ankaragücü kalesine yine yüklenmeye başladı. Kendi sahasında çok adamla kalan Ankaragücü ise kontrataklarla rakip kalede pozisyon bulmaya çalıştı.

Ankaragücü Teknik Direktörü Ümit Özat 54. dakikada beraberliği sağlamak adına Uğur Uçar'ı oyundan alıp yerine Robert Vittek'i aldı. Ümit Özat'ın bu değişkliğine Bernd Schuster'de değişiklikle cevap verdi. Alman teknik adam Nihat Kahveci'nin yerine Rodrigo Tabata'yı oyuna soktu.

TORAMAN GOLÜ İNÖNÜ'YÜ RAHATLATTI
Beşiktaş, Tabata'nın da oyuna girmesinden sonra topun kontrolünü tamamiyle kendi eline aldı. Siyah-beyazlı takım taraftarının da desteğiyle Ankaragücü kalesini bozguna uğratırken; bir kez de Bobo ile direğe takıldı. Ancak 61. dakikada İbrahim Toraman'ın golü Beşiktaş'ı rahatlatmaya yetti. 61. dakikada Tabata'nın pasında İbrahim Toraman topa dokunarak skoru 2-0 yaptı.

GUTİ-BOBO İŞ BİRLİĞİ
Farkı ikiye çıkaran ve Ankaragücü'nü adeta sahada silen Beşiktaş taraftarının da istedğiyle üçüncü golü de buldu. Karşılaşmanın 67. dakikasında Guti'nin enfes ara pasında Bobo ceza sahası içinde kendini unutturdu ve düzgün bir vuruşula topu ikinci kez ağlara gönderdi.

Bu arada 70. dakikada Ankaragücü'nün Slovak futbolcusu Vittek'in çektiği bir şut direkten döndü.

ORTA, KAFA, GOL!
İnönü Stadı'nda dakikalar 75'i gösterdiğinde ise Beşiktaş sol kanattan serbest vuruş kazandı. Oyuna sonradan giren Tabata serbest vuruşta topu ceza sahasına ortaladı. Nobre, kaleci Özden'den önce topa kafayı vurarak, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Nobre maçta ilk golünü kaydedreken; Tabata ise ikinci asistini yapmış oldu.

Beşiktaş 4-0'lık üstünlüğünden sonra perşembe günü oynayacağı UEFA Avrupa Ligi maçını düşünerek oyunu rölantiye aldı be karşılaşmada başka gol olmayında siyah-beyazlı takım dört golle 3 puanı alan taraf oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
17. dakikada Guti'nin pasında sağ çaprazda topla buluşan Nihat'ın sert şutunda kaleci Özden topu köşeden kornere çeldi.
20. dakikada Murat savunmanın arkasına topla birlikte sarktı. Pasında, ceza alanında topla buluşan Güven, topu ayağında fazla tutunca pozisyonunu kaybetti. Son anda Meye'ye çıkardığı topu, bu futbolcu üstten auta attı.
26. dakikada Nihat'ın soldan ortasında Nobre topa kafasıyla dokundu. Meşin yuvarlak Özden'de kaldı.
29. dakikada Beşiktaş öne geçti. İsmail'in soldan ortasına ceza alanı içinde güzel bir kafa vuruşu yapan Bobo, kaleci Özden'in bakışları arasında meşin yuvarlağı köşeden filelere gönderdi: 1-0.
39. dakikada Nobre ile paslaşan Guti, ceza alanına girmeden yerden vurdu, top auta çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
58. dakikada İsmail'in pasında topla sol çaprazda buluşan Bobo'nun ceza alanı dışından sert şutunda top üst direkten döndü.
61. dakikada İsmail'in pasıyla soldan ceza alanına giren Tabata'nn şutunda, İbrahim Toraman altı pası içinde meşin yuvarlağa dokunarak ağlara gönderdi ve Beşiktaş'ı 2-0 öne geçirdi.
67. dakikada orta alandan kısa paslarla ceza alanına kadar gelen siyah-beyazlılarda Guti, mükemmel bir arapasıyla Bobo'yu ceza alanının sağ çaprazında kaleci Özden ile karşı karşıya bıraktı. Bobo da yerden bir vuruşla topu ağlara göndererek kendisinin 2, takımının da 3. golünü attı: 3-0.
69. dakikada Mehmet Çakır'ın pasında topla savunmanın arkasında buluşan Vittek'in ceza alanına girdikten sonra yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yan direkten döndü. Dönen topu kaleci Cenk kontrol etti.
72. dakikada İsmail'in soldan ortasında Guti'nin ceza yayı içinden sert şutunda kaleci Özden yatarak meşin yuvarlağa sahip oldu.
75. dakikada Tabata'nın sol kanattan kullandığı serbest atışta, Nobre ceza alanı içinde topa çok iyi yükselerek kafayla meşin yuvarlağı kaleci Özden'in üstünden filelerle buluşturdu: 4-0.
80. dakikada Guti'nin pasında topla ceza alanının sağ çaprazında buluşan Tabata'nın şutunda kaleci Özden uzanarak meşin yuvarlağı engelledi.
81. dakikada ani gelişen Ankaragücü atağında Vittek, kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldı. Ancak Vittek topa vurmakta gecikince Cenk yatarak topu kontrol etti.

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Serhan Malkoç, Mehmet Cem Hanoğlu
Beşiktaş: Cenk, Ekrem, İbrahim Toraman, Ferrari, İsmail, Ernst, Necip (Dk. 71 Aurelio), Nihat (Dk. 58 Tabata), Guti, Nobre, Bobo (Dk. 75 Holosko)
Ankaragücü: Özden, Uğur (Dk. 53 Vittek), Aydın (Dk. 28 Özgür), Rajnoch, Klukowski, Hürriyet (Dk. 71 Adem) , Sapara, Güven, Mehmet Çakır, Murat, Meye
Goller: Dk. 29 ve 67 Bobo, Dk. 61 İbrahim Toraman, Dk. 75 Nobre (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 18 Uğur, Dk. 57 Rajnoch, Dk. 74 Güven (Ankaragücü), Dk. 48 İsmail (Beşiktaş)