BDP'li başkan gözaltına alındı

Hakkari'de referandum sessizlik içinde sürerken, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Belediye Başkanı Dr. Fadil Bedirhanoğlu ve partililer bazı okullardaki sandıkları ziyaret etti. BDP Merkez ilçe Başkanı Kenan Kaya ise gözaltına alındı.

BDP'li başkan gözaltına alındı
Hakkari'de referandum sessizlik içinde sürerken, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Belediye Başkanı Dr. Fadil Bedirhanoğlu ve partililer bazı okullardaki sandıkları ziyaret etti. BDP Merkez ilçe Başkanı Kenan Kaya ise polis tarafından gözaltına alındı.

Hakkari sabah saatlerinden itibaren büyük bir sessizliğe büründü. Birçok aile sabahın erken saatlerinden pikniğe giderken, bazı aileler ise evlerinden dışarı çıkamadı. Cadde ve sokakların bomboş olduğu Hakkari adeta hayalet bir şehre dönüştü. Yine sabah saatlerinde BDP Merkez ilçe Başkanı Kenan Kaya ve ismi öğrenilemeyen bir partili bilinmeyen bir nedenden dolayı gözaltına alındı.

Sağlık Meslek Lisesi'ne gelen BDP Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkanı Orhan Koparan, okulun kapısında parti görevlileri ile görüşerek durum hakkında bilgi aldılar. Sandık görevlisi olan bir partili polisin kendilerini olan tutumundan şikayetçi oldu. Milletvekili Geylani ise, polisin sandıkların olduğu bölüme girme hakkı olmadığını belirtti. Geylani, "Partiler arasında ayrım yapılmaksızın sandık görevlileri, gözlemci veya müşahitlerini, sandıkların güvenliğini ve yasadışı bir konunun yaşanmaması için orada bulunurlar. Valiyi arayacağım hiç kimsenin müdahale hakkı olmadığı gibi siyasetten de müdahale etme hakkı yoktur. Vatandaş evet de der, hayır da der, boykot da eder. Bu alternatifler demokratik bir hakkıdır. Hakkari halkı bu saat itibarıyla öğrendiğim kaderiyle sıfır katılım göstermişlerdir. Bu hakkını kullanıyor bu görevini yerine getiriyor. Bu da sistemin antidemokratik işleyişine bir yanıttır" dedi.

Okulun önünde bekleyen bazı gençlere de seslenen milletvekili oyunu gelmemeleri çağrısında bulunarak, burada toplanmamalarını istedi. Milletvekilleri ve beraberindeki belediye başkanları daha sonra da oradan ayrılarak başka mahallelere hareket ettiler.