Hendek Müftülüğünde Bayramlaşma

Ramazan Bayramı töreni Hendek Müftüğü toplantı salonunda yapıldı

Hendek Müftülüğünde Bayramlaşma
Ramazan Bayramı töreni Hendek Müftüğü toplantı salonunda yapıldı. Önceki yıllara oranla törene katılımın yüksek olması dikkat çekti. Hendek Belediyesi'nde personelle ve vatandaşlarla bayramlaşan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci personelle birlikte esnafın bayramını kutlayarak kalabalık bir toplulukla Müftülük'teki bayramlaşma programına katıldı.
Törende ev sahibi sıfatıyla konuşma yapan Hendek İİçe Müftüsü Şükrü Balkan, "Yaşadığımız güzelliklerin ardından bu bayramı kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. Cenabı Allah cümlemizi ailelerimiz ile birlikte sağlık, afiyet,huzur içersinde güzel bir bayram geçirmeniz temennisi ile bayramınızı tebrik ediyorum" dedi.
Kürsüye gelen Hendek Belediye başkanı Ali İnci'de Hendek'te oluşan birlik ve beraberliğe vurgu yaparak; " İşte bu birlik ve beraberlik ilçe insanımızın refah düzeyinin yükselmesine, sosyal ve sporsal alanlarda birinciliklerin kazanılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Ramazan ayı mağfiret ayıdır. Bu ayda yapıla gelen iftar sofraları da bu kaynaşmaya vesile olmuştur. Bu Hendeğimizin en büyük özelliklerinden bir tanesidir. Hendek halkı ayrım yapmadan birbirini kucaklamasını tarihte yaptı" diyerek sözü dost ve Müslüman ülke Pakistan'da yaşanan feklake getirerek, " Tarihte bize çok önemli destek ve yardım yapan Pakistan'a Hendek halkı ziyadesiyle karşılık vermiş ve Kızılay, Hendek Kaymakamlığı ile Hendek Belediyesi işbirliğiyle 15 gün süren kampanya süresinde yaklaşık 10 tır giyecek, yiyeceklerden oluşan madde ve yaklaşık 200 Bin TL yardım sağlamış ve bu yardım Kızılay tarafından Pakistan'a gönderilmiştir " dedi.
Yapılan yardımın ülke genelinde 51 ilin önünde olmasını yeterli bulmadıklarını ifade eden Başkan İnci; " İnşallah aynı ekibin çalışmaları doğrultusunda ilçemizdeki sivil toplum örgütlerinin ve sanayicilerimizin de katkılarıyla evleri yıkılan din kardeşlerimize "Mevlana Evleri" adlı projemiz doğrultusunda Hendek Mahallesi" kuracaklarını" ifade etti.
Başkan İnci, basın mensuplarının; sizi de yardımlar çerçevesinde Pakistan'da görebilecek miyiz?" sorusuna " inşallah projemiz Pakistan'da hayata geçtiğinde ilçemiz genelinde oluşturacağımız heyet ile birlikte Pakistan'a giderek mahallenin açılışını yapacağız" diye yanıtladı. Başkan İnci, törene katılanların bayramını tebrik ederek sözlerini sonlandırdı.
Hendek İlçe Kaymakamı Mustafa Ayhan'da ; " Çok şükür bu yıl Ramazan ayını da birlik, beraberlik ve huzur içersinde geçirdik. Buna emeği geçenlere şükranlarımı sunarım. Hendek'te yaşayan insanlarımızın milli ve dini bayramlara göstermiş oldukları özen ve hassasiyet memnunluk verici." diyerek Pakistan'da yaşanan felaket sonrasında ilçemiz genelinde başlatılan yardım kampanyasının amacına ulaştığını, Türk milletinin kadirşinast ve yardımseverliğinin bir kez daha kanıtlandığını söyledi. Ayhan, Hendek olarak yardıma büyük katkı olacağını tahmin ettiklerini ancak bu kadarını beklemediklerini ifade ederek; " Ancak Hendek halkı kadirşinastllıkta, yardımseverlikte, insanlığa yardım eli uzatmada bizleri mahçup etmedi, hepinizden Allah razı olsun. Allah hayırlarınızı kabul etsin, Allah bizleri ve insanlığı felaketlerden muhafaza etsin" diyerek törene katılanların bayramlarını tebrik etti.
Hendek İlçe müftülüğündeki bayramlaşma töreni, Hastane, Jandarma, Emniyet Müdürlüğü ve Cezaevi ziyaretleriyle son buldu.