Cep lideri Nokia Microsoft'tan 'CEO' kaptı

Nokia'da yeni CEO uzun süreden bu yana Apple ve Google ile ABD'de rekabet eden, yazılım devi Microsoft'un...


Nokia'da yeni CEO uzun süreden bu yana Apple ve Google ile ABD'de rekabet eden, yazılım devi Microsoft'un kurumsal işlerinin başındaki Stephan Elop (46) oldu. 30 yıldan bu yana Finlandiyalı cep üreticisinde çalışan Olli-Pekka Kallasvuo 4 yıldan bu yana CEO'luk görevini yapıyordu. Görevine son verilen Kallasvuo, tazminat olarak 4.6 milyon euro alacak. Microsoft'ta yıllık 11.8 milyon dolar elde eden Elop'un Nokia'da alacağı ücret açıklanmadı. 

Dönüşümün bir parçası
Yeni CEO Stephan Elop, "Mobil iletişim sektörünün tartışmasız lideri olan Nokia'ya dahil olmaktan dolayı gerçekten çok heyecanlıyım" derken, Nokia Başkanı Jorma Ollila'dan, "Şirkete dönüşüm gerçekleştirmek için daha fazla çaba sarf ettiğimiz bu dönemde, Elop'un yazılım tarafındaki güçlü geçmişi ve yönetim değişikliğinde gösterdiği başarı bize değerli katkılar sunacaktır" açıklaması geldi.
Nokia, 2006 yılında piyasaya sürdüğü N95 modelinin ardından tüketicilerin beğenisini kazanan yeni ürün sunamazken, Apple'ın iPhone ürünü karşındaki rekabette geride kaldı. Global pazarda Nokia'nın yüzde 33 pazar payı bulunuyor. Ancak iPhone ile Blackberry'nin öncülüğünü üstlendiği akıllı cep pazarında Nokia'nın pazar payı sürekli geriliyor.
Yeni CEO Elop, Microsoft'ta çalışmadan önce internet altyapısında kullanılan cihazlar üreten Juniper Networks ve yazılım şirketi Adobe Systems'ta tepe yöneticiliği görevlerinde bulundu.