BDP'li Birdal'a saldırı

Bursa'da BDP'nin düzenlediği mitinginde konuşan Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, üniversite öğrencisi...


Bursa'da BDP'nin düzenlediği mitinginde konuşan Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, üniversite öğrencisi Bilgihan Şimşek'in saldırısına uğradı. Birdal'a kafa atıp yumruk vuran Şimşek, kendisini linç etmek isteyen BDP'lilerin elinden polislerce biber gazı sıkılarak güçlükle kurtarıldı ve hastaneye kaldırıldı. BDP'nin dün Bursa'da Gökdere Bulvarı'nda düzenlediği mitinge BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel ile Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal katıldı.
Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı ve yaklaşık 300 kişinin katıldığı mitingte Birdal konuşmasına başladığı sırada yanına İstanbul Marmara Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi olduğu bildirilen ve Bursa'ya amcasının yanına bayram tatiline gelen Bilgihan Şimşek yaklaştı. Şimşek, kürsüde konuşan Birdal'a bir anda kafa attı ve yumruk vurdu. Sol elmacık kemiğine darbe alan Birdal, partililerce koruma altına alınırken, saldırgan mitingde bulunan BDP'liler tarfından linç edilmek istendi. 

Saldırı provokasyon mu?
Miting alanına giren Çevik Kuvvet ekipleri, yaralı saldırganı BDP'lilerin elinden biber gazı sıkarak güçlükle kurtarıp önce Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, ardından da Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne götürdü. Olayların yatışmasından sonra miting alanında konuşma yapan Sabahat Tuncel, saldırının provokasyon olduğunu söyledi.
 Birdal, mitingin ardından, Sabahat Tuncel ile birlikte bir otomobile binerek alandan ayrıldı. Birdal, 12 Mayıs 1998'de Genel Başkanlığını yaptığı İnsan Hakları Derneği'nin Ankara'daki genel merkezinde 2 kişinin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanmıştı.

'Koruma istenmedi'
 Bursa Valisi Şahabettin Harput, mitinge 500 kişinin katıldığını ve toplam 660 polisin kent girişinden miting alanına kadar görevlendirildiğini söyledi. Harput, "Platforma polis görevlendirmek istedik, fakat milletvekilleri kabul etmedi" dedi.