Zile doğal gaza kavuştu

Tokat'ın Zile ilçesinde, düzenlenen törenle ilçeye doğalgaz verildi. Tokat-Amasya Doğalgaz Dağıtım AŞ (TAMDAŞ)'nin Bölge Müdürü Mustafa Karabacak, Zil

Tokat'ın Zile ilçesinde, düzenlenen törenle ilçeye doğalgaz verildi. Tokat-Amasya Doğalgaz Dağıtım AŞ (TAMDAŞ)'nin Bölge Müdürü Mustafa Karabacak, Zile'ye 15 bin 950 m doğalgaz hattı döşendiğini, yapımı biten yerler için vatandaşların doğal gazı kullanabileceklerini söyledi.

Zile ilçe merkezinde düzenlenen törene Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Tokat milletvekilleri Dilek Yüksel, Zeyit Aslan, Hüseyin Gülsün, Zile Kaymakamı Mehmet Ercis, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Tokat Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, İl Genel Meclis üyeleri, birim amirleri ve vatandaşlar katıldı.

TAMDAŞ Bölge Müdürü Mustafa Karabacak, törende yaptığı konuşmada, doğal gazın bir çok faydası olduğuna işaret ederek, bunlardan en önemlisinin insan sağlığına ve çevreye önemli ölçüde katkısı olduğunu belirtti. Ayrıca, ekonomik katkısının da yadsınamayacağını ifade eden Karabacak, Zile'de doğalgaz kullanılabilecek 10 bin konut olduğunu söyledi. Karabacak, bu göz önüne alındığında ilçeye yılda 5 milyon dolar getirisi olacağını kaydetti.

Törende konuşma yapan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ise 2002 yıllarında Türkiye'de sadece 9 ilde doğalgaz kullanılabildiğine dikkat çekerek, "Şimdi ise 66 ilde doğalgaz var. Bizler de Zile olarak kendimizi çok şanslı hissediyoruz. İlçemizde hava kirliliğimiz artık olmayacak. Doğal gazın Zile'ye gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum." dedi. Konuşmaların ardından Tokat Valisi Şerif Yılmaz doğal gazı ateşledi.