Zabıta 184 yaşında

Antalya'da Büyükşehir ve ilçe belediyeleri zabıtanın kuruluşunun 184'üncü yıl dönümünü törenlerle kutladı. Kortej halinde halkı selamlayan Antalya Zab

Antalya'da Büyükşehir ve ilçe belediyeleri zabıtanın kuruluşunun 184'üncü yıl dönümünü törenlerle kutladı. Kortej halinde halkı selamlayan Antalya Zabıtası, esnafa karanfil dağıttı.

Tüm Türkiye'de 4 -8 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası Antalya'da da çeşitli etkinliklerle değerlendiriliyor. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Büyükşehir ve ilçe belediyelerin zabıta yetkilileri, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Haluk Özkan, zabıtanın halkın huzuru için çalıştığını söyledi. Özkan, "Antalya'da hizmet sunan tüm zabıta birimleri, her şeyin en iyisini yapmak için var gücüyle çalışıyor. Halkın huzuru, sağlığı için çalışan zabıta ekipleri, halkın yanında olmaktan çok mutlu." dedi.

Zabıta heyeti daha sonra Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti. Zabıta teşkilatının devletin önemli bir kolluk kuvveti olduğunu ifade eden Vali Altıparmak, "Şehir içinde yaptığınız çalışmalardan dolayı sizleri kutluyor, bu önemli haftanızın anlamlı geçmesini diliyorum." diye konuştu.

Ziyaretin ardından Antalya içinde hizmet veren Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelere ait araçlar şehir içinde kortej geçişi yaptı.

Zabıtalar, daha sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Akaydın, zabıta teşkilatının belediye ile halk arasında önemli bir görev üstlendiğini belirterek, tüm belediye temsilcilerinin Zabıta Haftası'nı kutladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler günün anlam ve önemine istinaden daha sonra halka ve esnafa karanfil dağıttı