Vali Karaloğlu Muradiye'de

Van Valisi Münir Karaloğlu, Muradiye ilçesinde bizı incelemelerde bulundu, verilen iftar yemeğine katıldı, LYS ve SBS sınavlarında başarılı olan öğrencileri altınla ödüllendirdi.

Muradiye ilçesine bağlı bazı köylerde gezi ve incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, Akbulak Köyü Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda İlçe Kaymakamı Metin Esen tarafından şehit aileleri, gaziler, köy muhtarları, kurum amirleri ve vatandaşlara verilen iftar yemeğine katıldı. Ezanın okunmasıyla açılan orucun ardından Karaloğlu, bir konuşma yaptı. Muradiyelilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Karaloğlu, köy gezileri ile ilgili şunları kaydetti: "Köy gezilerimizde şunu tespit etmeye çalışıyoruz. Köylerde vatandaşlarımızın ihtiyaçları nelerdir. Köylerde bugüne kadar çözdüğümüz problemler ve çözemediğimiz problemler nelerdir. Bunu gidelim yerinde görelim vatandaşlarımızı muhtarlarımızı dinleyelim. Bundan sonra köylerdeki problemlerimizi çözmek için ne yapabiliriz' diye kamu görevlisi arkadaşlarla sık sık köylere gidiyoruz. Bugün de bu bölgedeyiz. Köylerimizi gezdik, köylerdeki tesislerimizi, okulları, sağlık ocağını gördük sorunları dinledik" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güçlü ve büyük bir devlet olduğunu vurgulayan Karaloğlu "Bugün Akbulak Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun içerisindeyiz. Devlet gerçekten muhteşem bir bina yapmış. Ne demiş 'Ben okulunuzu yapıyorum, çocuklarınızın yemesini içmesini kitaplarını bütün ihtiyaçlarını veriyorum. Sizden tek istediğimiz var çocuklarınızı okula gönderin. Bu okullar bölgedeki eğitimin kalitesinin arttırılması noktasında son derece önemli kurumlar. Ancak okul müdüründen aldığım sonuçlar üzüntü verici, çocukların okula devamsızlığı devlet bu kadar imkanı verdiği halde biz çocuklarımızı okula göndermiyorsak bu çocukların hakkı üzerinizde kalır. Hiç birimizin çocukların eğitim haklarını ellerinden almaya hakkı yoktur. Onlar çocuklarımızın en önemli hakkıdır. Bölgedeki eğitim sıkıntılarını çözmeden hiçbir sıkıntımızı gideremeyiz. Eğitime çok önem veriyoruz. Anaokulundan liseye kadar çocuklarımızı okutmak en önemli görevimizdir. İhtiyaçlar var olacak, devlet olarak bizlerde bu ihtiyaçları sıkıntıları gidermeye çalışacağız. Köylerdeki alt yapılar, içme suyu, yol, okul ve diğer tüm ihtiyaçları gidereceğiz. Birliğimizi beraberliğimizi koruyarak her yükün altından kalkacağız. Yeter ki birliğimizi beraberliğimizi bozmadan, birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde olalım. Bu vesile ile kaymakam beyin verdiği iftardan dolayı ve siz değerli katılımcılara katıldığınızdan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Vali Karaloğlu konuşmasının ardından bu yıl yapılan SBS ve LYS sınavlarında başarılı olan öğrencileri altınla ödüllendirdi. Karaloğlu, yemekte 31 Mayıs'ta Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Er Erol Kavukçu'nun anne ve babası ile yakından ilgilendi. Şehit Er'in annesi Naciye ve babası M. Emin Tavukçu ile bir süre sohbet eden Karaloğlu, İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu yemek duasının ardından program sona erdi.
İftar yemeğine Vali Karaloğlu'nun yanı sıra İlçe Kaymakamı Metin Esen, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Veli Turan, İl Emniyet Müdürü Ayhan Falakalı, İl Müftüsü Nimetullah Arcas, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, Ünseli Belediye Başkanı İshak Polat da katıldı.