TÜMÇADER kimsesizlere yardım dağıttı

Kırıkkale Tüm Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği (TÜMÇADER) Ramazan nedeniyle Kırıkkale'nin Hasandede beldesinde ihtiyaç sahiplerine yardımda bulu

Kırıkkale Tüm Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği (TÜMÇADER) Ramazan nedeniyle Kırıkkale'nin Hasandede beldesinde ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundu.

Dernek Başkanı Şuayip Demir ve Yönetim Kurulu üyeleri Hasandede'de beldesinde bulunan ihtiyaç sahiplerine gıda malzemesi dağıttı. Derneğin çalışmaları kapsamında ilk olarak Alevi Bektaşi Türkmen Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Özdemir'in yardımıyla beldedeki ihtiyaç sahibi aileler tespit edildi. Daha sonra beldeye gelen dernek yöneticileri yardımları ihtiyaç sahibi ailelere teslim etti.

Hasandede halkının derneklerini çok sıcak karşıladığını açıklayan TÜMÇADER Başkanı Şuayip Demir, kimsesizlerle sıcak sohbet etme imkânı bulduklarını söyledi.

Hasandede halkına misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür eden Başkan Demir, kardeşlik bağlarının daha da güçlenmesi gerektiğini belirtti.

Yardım faaliyetlerine ara vermeden devam edeceklerini kaydeden Demir, şöyle devam etti: "Bu tür faaliyetler kardeşlik bağlarını güçlendiriyor. Peygamber Efendimiz (sav)'in 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' hadisi şerifleri doğrultusunda biz de elimizden geldiği kadar fakir ailelere bir nebze de olsa yardımcı olmaya çalıştık. Bu tür yardımlarımız dernek üyelerimizin gayretleri ile devam edecektir." dedi.

Her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğinin altını çizen Demir, "Özellikle Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ile zenginleri birleştirmek gerekir. Dernek olarak biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Zenginlerden aldığımız gıda paketlerini ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Dernek üyelerinden temin ettiğimiz gıda maddelerini de ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz." diye konuştu.