Sağlıkçılar da 'evet' dedi

Sağlıkçılar Derneği (SADER) Başkanı Necmettin Gürbüz, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Dernek üyeleriyle bir

Sağlıkçılar Derneği (SADER) Başkanı Necmettin Gürbüz, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Dernek üyeleriyle birlikte Soykan Parkı'nda basın açıklaması yapın SADER Başkanı Necmettin Gürbüz, anayasaların, farklı siyasi düşünce, kanaat, inanç, sosyal sınıf ve statüden insanların barış içinde bir arada yaşamasının ortak kurallarını gösteren toplumsal sözleşmeler olduğunu hatırlattı. Gürbüz, "Yürürlükteki 1982 Anayasası olağanüstü bir dönemde yapıldığı için toplumsal barışın sağlanmasında ve sorunların çözümünde yetersiz kalmaktadır. Kişilere karşı devleti koruyan ve halk iradesi üzerinde vesayetçi bir anlayışın ürünü olan 1982 Anayasası'nın değişmesi ve insan haklarına dayalı, sivil bir anayasanın hazırlanması konusunda toplumda görüş birliği oluşmuştur." dedi.

Ülkenin kalkınması adına atılan her adıma destek verdiklerinin altını çizen Gürbüz, "Bizler 12 Eylül'de yapılacak olan referandumu siyaset üstü bir oylama olarak görüyoruz. Bu halkoylamasında herhangi bir partinin oylanmayacağı görüşündeyiz. Anayasa paketindeki maddelerin hiçbirinde milletin aleyhine olabilecek hiçbir madde bulunmadığını düşünüyoruz. Paketin yeterli olmadığına herkes gibi katılıyoruz. Ancak yine de referandumda 'evet' demeyi planlıyoruz. Cumhuriyet döneminin en önemli miladı olarak gördüğümüz tarihi bir adım olan referandumda, Malatya'daki sağlık çalışanları olarak giydiğimiz bembeyaz önlükler gibi 'evet' diyoruz. Geleceğimiz, umutlarımız, milletimiz için 'evet' diyoruz." şeklinde konuştu.