Referanduma Doğru

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, "Ülkemizin adım adım parçalanmak istendiği bir süreçte, iktidarın sağladığı cesaretle artan bölücü terörle mücadelenin en kolay yolu, bugün için 'hayır' oyu vermektir" dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, "Ülkemizin adım adım parçalanmak istendiği bir süreçte, iktidarın sağladığı cesaretle artan bölücü terörle mücadelenin en kolay yolu, bugün için 'hayır' oyu vermektir" dedi.
Tankut, MHP Seyhan İlçe Başkanlığı'nın Sümer Mahallesi'nde düzenlediği iftar programında referandumla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İlçe Başkanı Yusuf Kanlı'nın da hazır bulunduğu iftarda Tankut; ABD, AB, İsrail gibi küresel emperyalist güçlerin Türkiye'yi bölme, parçalama amaçlarının herkes tarafından bilinen bir gerçek olduğunu söyledi. Tankut, "Küresel emperyalizmin ve onların yerli işbirlikçilerinin, hepsinin temel amacı Türkiye'nin üniter yapısını bozmak, rejimini değiştirmek, kaos ortamı meydana getirip kardeşi kardeşe vurdurup, ülkemizi kan gölünü haline getirmektir" diye konuştu.
Halk oylamasında 'evet' oyu fazla çıkarsa, Başbakanın da açıkladığı gibi, ikinci bir anayasa değişiklik paketinin gündeme getirileceğini söyleyen Tankut, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sekiz yılda yaşananlara bakarsak, ikinci değişiklik paketi federasyonun daha somut adımı olacak. Bu ise, Türkiye'yi azınlıklar cehennemine çevirecek, tamamen yıkıma götürecektir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Ülkemizin adım adım parçalanmak istendiği bir süreçte, iktidarın sağladığı cesaretle artan bölücü terörle mücadelenin en kolay yolu, bugün için hayır oyu vermektir. Aksi halde yarın önümüze konacak fatura daha fazla kan ve gözyaşıdır. Bu konuda en büyük sorumluluk ve görev ise, AKP'ye oy vermiş vatandaşlarımıza düşmektedir. Eğer sen, kendi partini de düşünüyorsan, bu ikaz etme zemininde, ananın ak sütü gibi hayırlı oyunu ver ki senin partin de kendine gelsin."