Meü'de Öğrenci Kayıtları Başladı

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı kayıtları başladı

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı kayıtları başladı. 31 Ağustos'ta başlayan kayıt işlemlerinin 7 Eylül itibariyle sona ereceği ifade edilirken, kayıt işlemleri kapsamında Mersin Otogarı ve Mersin Garı'nda da 'Öğrenci İrtibat Masası' oluşturulduğu kaydedildi.
2010 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı, Dikey Geçiş Sınavı ve Özel Yetenek Sınavları sonucunda MEÜ'ye yerleştirilen öğrencilerin kayıt işlemlerinin, Çiftlikköy Merkez Kampusu'nda yer alan Fen-Edebiyat Fakültesi'nde oluşturulan Kayıt Merkezi'nde yapıldığı bildirildi. Üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinde 'ön kayıt sistemi' uygulanırken, bu sistemle birlikte kayıtların alınması sırasında karşılaşılan hataların ve zaman kaybının en aza indirilmesi hedefleniyor. Bunun yanında kesin kayıt işlemlerinin de 'randevu sistemi' ile gerçekleştirildiği belirtildi.. Kayıt esnasında oluşabilecek yığılmanın önüne geçilebilmesi amacıyla uygulanan randevu sistemiyle birlikte farklı fakülte veya yüksekokuldaki öğrencilerin, kendileri için önceden belirlenen gün ve saatlerde kayıt yaptırdıkları dile getirildi.
Mersin kent merkezinde yer alan okullara kayıt yaptıran adayların kayıt işlemleri Çiftlikköy Merkez Kampusu'ndaki kayıt merkezinde, ilçelerdeki okulların kayıt işlemleri ise kendi okullarında yapıldığı bilgisi verildi. Ön kayıt işlemlerini internet üzerinden yapan; katkı payı ile öğrenci kimlik kartı ödemelerini bulundukları illerden yapan öğrencilerin, kendileri için belirlenen gün ve saatlerde kayıt merkezine gelerek kayıtlarını onaylattığı hatırlatılırken, kayıt merkezinde kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerin, fakülte/yüksekokullarına giderek, danışman öğretim elemanları ile birlikte ders kayıtlarını gerçekleştirdiği vurgulandı.
Kayıt merkezinde başta Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personeli olmak üzere tüm fakülte ve yüksekokullardan yüzü aşkın personel görev aldığı bilgisi verilirken, MEÜ'ye ÖSYS tarafından yerleştirilen öğrenci sayısı 7 bin 560 olduğu bunun yanında dikey geçiş, yatay geçiş ve özel yetenek sınavının yanı sıra yabancı öğrenci statüsünde ve yurt dışı çalışanı statüsünde yerleştirilenlerle birlikte bu sayı 8 bine ulaştığının altı çizildi. Kayıt yaptıran öğrencilere, MEÜ 2010-2011 Eğitim-Öğretim Rehberi, Atatürk'ün Nutuk Cd'si, Üniversite Yaşamına Giriş Derşi broşürü ve MERMED broşürü ile çok sayıda bilgi ve tanıtım amaçlı materyal verilirken, öğrencilere ayrıca manyetik özelliğe sahip öğrenci kimlik kartları, kayıt anında teslim ediliyor.
MEÜ'ye kayıt yaptırmak üzere 31 Ağustos-6 Eylül 2010 tarihleri arasında gelecek olan öğrenci ve yakınları için Mersin Otogarı ile TCDD Mersin Garı'nda Öğrenci İrtibat Masası kurulduğu hatırlatıldı. Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü personeli ile Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi akran öğrencilerinin görevli olduğu irtibat masalarında, kayıt yaptırmak üzere gelen öğrenci ve yakınlarına bilgi verildiği kaydedildi. Ayrıca, kayıt tarihlerinde her gün 09.30, 10.30, 11.30, 13.30, 14.30 ve 15.30 saatlerinde Otogar ve istasyondan MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampusu'na ücretsiz ulaşım sağlandığı vurgulandı. Üniversiteye kayıt yaptırmak için gelen öğrenciler ve onların velileri için Çiftlikköy Merkez Kampusu Cumhuriyet Alanı'nda çok sayıda stand kurulduğu açıklanırken, Engelsiz Yaşam Birimi, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi ve Mersin Üniversitesi Mezunlar Derneği'nin yanı sıra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve çeşitli özel yurtlara ait standlarda, kayıtlar boyunca tanıtım ve bilgilendirme yapıldığı ifade edildi.