Marmaris'te 'Dünya Barış Günü' Konseri

1 Eylül Dünya Barış Günü Marmaris Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek Barış Konseri ve etkinliklerinin provasını gerçekleştiren ünlü çağdaş ozan Muzaffer Özdemir ve Tiyatro Sanatçısı Celil Yağız, Kanal 48 Tv Genel Yayın Yönetmeni Vedat Karaca ve ekibinin konuğu oldular

1 Eylül Dünya Barış Günü Marmaris Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek Barış Konseri ve etkinliklerinin provasını gerçekleştiren ünlü çağdaş ozan Muzaffer Özdemir ve Tiyatro Sanatçısı Celil Yağız, Kanal 48 Tv Genel Yayın Yönetmeni Vedat Karaca ve ekibinin konuğu oldular.
Program sırasında Muzaffer Özdemir ulusal sazımız bağlamanın, binlerce yıllık öyküsünü anlatarak, Dede Korkut'tan bu yana bu sazın geçirdiği evrimi ve kendi tarzının özelliklerini anlatarak, bir dinleti sundu. Sazı ile adeta tek vücut olan Muzaffer Özdemir, kendi tasarımı olan 17 müzik aletini aynı anda çalarak tek kişilik bir orkestra olarak ünlenmesini, tamamen araştırmacılığına borçlu olduğunu belirterek "yarın akşamki konserimi izleyenler çok özel bir şeyi paylaşmış olacaklar. Çünkü hiç bir konserimin tekrarı yoktur. Her konserim o günkü ruh halimi yansıtan bir doğaçlamada gerçekleşir" dedi.
Tiyatro sanatçısı Celil Yağız sanatla iç içe yaşamanın, bir yaşam biçimi olduğunu belirterek , "sanatsız bir yaşam düşünülemez. Sanatsız bir yaşamda yer alan canlılar insan olma evrimini gerçekleştirememiş ilkel yaratıklardır. Kenti idare edenler sanatın kültürün gelişmesi adına her türlü yatırımı öncelikle yapmakla yükümlüdürler. Aksi takdirde gelecekteki tüm olumsuzlukların sorumlusu olarak anılırlar" dedi. Marmaris Kültür Merkezi etkinliler koordinatörü Umur Özlüer 1Eylül Dünya Barış Günü Saat 21.00 de başlayacak konser ve gösteriler için önceden yer ayrılması gerektiğini vurgulayarak bu konuda 0252 4134500 ve 0532 3148838 numaralı telefonlardan bilgi alınabileceğini söyledi. Prova sonunda Gazeteci Oya Dirikcan'a da özel bir röportaj veren Muzaffer Özdemir, yarın yeni kitabını ve CD sini Marmaris Kültür Merkezi'nde sanatseverlere imzalayacağını açıkladı. 1Eylül Dünya Barış günü Saat 14.00 de Park FM 100,5 frekansı üzerinden ya da www.parkfm.org sitesinden tüm Dünyaya canlı olarak yayınlanacak.