Develi Vira Bismillah

Beylikdüzü'ndeki balıkçılar, av sezonunun açılışını develi törenle kutladı. "Vira Bismillah" diyerek denize açılan balıkçıların kesmek istediği deveyi ise belediye başkanı kestirmedi.

Beylikdüzü Sahili Balıkçı Barınağı'ndaki balıkçılar, dün av sezonunun açılmasıyla ağlarını denize saldılar. Tekneleriyle hareket etmeden önce Beylikdüzü Kaymakamı Yusuf Odabaş ve Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un da katıldığı törende av sezonuyla ilgili temennilerini dile getiren balıkçılar, sezonun açılmasını havai fişekler patlatarak kutladılar. Dualar eşliğinde teknelerine binen balıkçılar, 'Vira Bismillah' sesleriyle denize açıldılar. Kaymakam Odabaş ve Belediye Başkanı Uzun da av sezonunun ilk gününde
balıkçılarla ağ atmak için denize açıldı.
İstanbul'un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan Tesisleri'nin sahibi Kenan Balcı'nın organize ettiği kutlamalarda en renkli görüntüleri ise Güneydoğu'dan getirtilen 3 deve oluşturdu. Bu yılki balık av sezonunun açılışında ilk günden deve yüküyle balık yakalamak için kurban olarak deve kesmek isteyen balıkçılar, ilçe müftüsüne kurban kesimi için dua okuttular. Ancak Belediye Başkanı Yusuf Uzun devenin kesilmesini istemeyince deve kesilemedi.
Balıkçılar, sezondan umutlu olduklarını, bu ay bol miktarda özellikle palamut ve sardalye beklediklerini söylediler.