Chp'den Tso'ya Ziyaret

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla ve beraberindekiler Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Demir'i ziyaret etti.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, TSO'nun öneminin ve değerinin farkında olduklarını söyleyerek, "Bir ilin öncelikli erbabı ticaret ve esnaftır. Zonguldak için yaptığınız çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. İlimizin sıkıntıları olduğunu biliyoruz. TTK'ya işçi alımı olmuyor. Bu nedenle göç oluyor. Zonguldak son zamanlarda iyi şeylerle anılmıyor. Devlet Zonguldak'ta yok. ÇATES'in satılmasına karşıyız. Amacımız TTK'nın ileriki yıllarda kapatılmasını engellemektir. Bunun için ÇATES'in satılmasına karşıyız. Zonguldak emeğin başkentidir. Sivil toplum örgütlerimizin, meslek kuruluşlarımızın yaşadığı kente sahip çıkması gerekiyor. Zonguldak kömürüyle var olan bir şehirdir. Kömür üretimi alabildiğine düştü. Zonguldak bu dönemde yeterince ihmal edilmiştir. Sivil toplum örgütlerinin Zonguldak'ın sıkıntılarına destek vermelidirler" dedi.
TSO Başkanı Salih Demir ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Düzce Zonguldak'ın yarısı değildi ama teşvikler yapılarak Düzce Zonguldak'ı geçti. Çelik ve demir konusunda teşvik alamıyoruz bunu 2011 yılında inşallah alacağız. TSO olarak CHP'ye her zaman kapımız açık" diye konuştu.