Bdp'den Dünya Barış Günü Açıklaması

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kars İl Başkanlığı, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Faikbey Caddesi At Heykeli önünde basın açıklaması yaptı.

BDP Kars İl Başkanı İdris Ağbaba, BDP'nin ülkede yaşanan bu kardeş kavgasına ve akan kana karşı olduğunu söyledi. Ağbaba, "1 Eylül, Türkiye'de yeni bir barış sürecinin başlangıcı olmalıdır. Umut ediyoruz ki, bu süreç halkımızın hiçbir aşamasına dahil edilmediği referanduma kurban edilmez. Buradan siyasi parti liderlerine 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne yaraşır bir üslupla birbirlerine hitap etmeleri, argo ya da tahrik edici tarzlarını bırakmaları ve ülkemizde kalıcı barışın sağlanması için birlikte bir çaba
içinde olmaları çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.
BDP Kars İl Başkanı İdris Ağbaba, devletin operasyonları durdurması gerektiğini ifade ederek, "PKK'nın 20 Eylül'e kadar ilan ettiği ateşkesin kalıcı hale dönüştürülmesi için devletten operasyonların durdurulmasını, adalete ve eşitliğe dayalı kalıcı toplumsal barışın sağlanması yönünde adımlar atılmasını istiyoruz. Ülkedeki tüm farklı kimlik ve kültürlere saygı temelinde, göstermelik olmayan düzenlemeler yapılmalı, bürokrasi yeniden yapılandırılmalıdır. Tüm siyasi hükümlü ve tutuklular ile ülke dışındaki
siyasi gruplar için koşulsuz bir genel af çıkarılmalıdır" diye konuştu.
BDP Kars İl Başkanı İdris Ağbaba, Kürtler ile Türklerin barışa ihtiyaçları olduğunu dile getirerek, "19 Nisan'da başlayan operasyonlarda tutuklanan ve sayısı 2 bine yaklaşan Kürt siyasetçisi, belediye başkanı ile Barış ve Demokratik Çözüm Grubu üyelerinin serbest bırakılması çağrısını yapıyoruz" şeklinde konuştu.
BDP'nin basın açıklamasında polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Basın açıklamasından sonra BDP İl Başkanlığı binası yürüyerek giden partilileri emniyet güçleri takip etti.