Başkan Yücel Kardeş Kentler Toplantısına Katıldı

Polonya'nın Cieszyn şehriyle bir süredir kardeş şehir konusunda görüşmelerde bulunan Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Polonya'da Cieszyn Belediyesi tarafından düzenlenen Cieszyn'in 1200

Polonya'nın Cieszyn şehriyle bir süredir kardeş şehir konusunda görüşmelerde bulunan Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Polonya'da Cieszyn Belediyesi tarafından düzenlenen Cieszyn'in 1200. Kuruluş Yılı etkinliklerine katıldı.
Cieszyn Belediye Başkanı Bogdan Ficek tarafından ağırlanan Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bir dizi toplantı, forum ve konferanslara katıldı. Cieszyn'in Belçika'daki kardeş şehri Genk, Finlandiya'daki kardeş şehri Teuva, İsviçre'deki kardeş şehri Lucerne ve Polonya'daki kardeş şehri Puck delegasyonlarının da hazır bulunduğu kardeş şehirlerle ilgili toplantıya katılan Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kestel ve Alanya bölgesiyle ilgili sunum yaptı, soruları yanıtladı.
CİESZYN BELEDİYE BAŞKANI'NA OSMANLI PADİŞAHI TUĞRASI
Ziyaret sırasında Cieszyn Belediye Başkanı Bogdan Ficek'e Osmanlı padişahı tuğrası tablosunu hediye eden Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Türkler tarih boyu Polonyalılarla dostça kardeşçe yaşamışlar ve birbirlerine zor günlerinde destek ve yardımcı olmuşlardır. Biz de yüzyıllardır süregelen dostluğumuzun daha da pekiştirilmesi için üzerimize düşeni seve seve yapmaya hazırız. " dedi. Başkan Yücel'in kendisine hediye ettiği Osmanlı Padişah tuğrası tablosunu makam odasına astıran Cieszyn Belediye Başkanı Ficek ise teşekkür etti.
AVRUPA PARLAMENTOSU BAŞKANI BUZEK İLE GÖRÜŞME
Polonya'da bulunduğu süre içinde Avrupa Parlamentosu Başkanı Jerzy Buzek'le de biraraya gelen Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Buzek ile birlikte Cieszyn Belediyesi'nin düzenlediği bir konsere katıldı. Yücel, Avrupa Birliği fonlarından yararlanma konusunda söz aldı.