ASMEK'te iftar saatine kadar kayıt imkanı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları(ASMEK)'nın yeni eğitim dönemi kayıtları başladı. Yoğun ilginin oluştuğu kayıtlar iftar

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları(ASMEK)'nın yeni eğitim dönemi kayıtları başladı. Yoğun ilginin oluştuğu kayıtlar iftar saatine kadar sürecek.

Yabancı dil, meslek edindirme, bilgisayar, sanat, sosyal ve kültürel olmak üzere 5 ana dalda 65 branşta açılan kurslar yoğun ilgi görüyor. Varsak, Yeşilbayır, Karşıyaka, Atatürk Kütüphanesi, Yenimahalle Semtevi, Lara, Konyaaltı ve Çaybaşı kurs merkezlerinde kayıt yaptırmak isteyenler sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturuyor. Büyükşehir yetkilileri, aşırı ilginin oluştuğu kayıtlarda kimsenin mağdur edilmemesi için iftar saatine kadar başvuruların değerlendirileceğini kaydetti.

ASMEK'te yıl sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar veriliyor. Geçen yıl 44 ayrı branşta 280 kurs ile hizmet veren ASMEK, yeni eğitim döneminde 65 branşta 321 kurs ile meslek edindirme kurslarına devam edecek. İstihdama yönelik kursların ön planda tutulduğu branşlarda bu dönem yaşlı refakatçiliği, nar ve zeytin yetiştiriciliği, 0– 3, 3– 6 ve 12– 18 yaş aile eğitimi, bilgisayar destekli mobilya tasarımcılığı, evde çocuk bakımı, modern danslar, temel sekreterlik hizmetleri kursları da ilk kez ASMEK öğrencileri ile buluşacak.

ASMEK'te 4 Ekim'de ders başı yapılacak. ASMEK'te toplam 122 öğretmen görev yapacak. Kurslara kayıt olmak isteyenler, nüfus cüzdan fotokopisi, 2 fotoğraf ve öğrenim belgesi ile kurs merkezlerine şahsen müracaat ederek, istediği branşta eğitim alabilecek. Kayıtlar 7 Eylül'e kadar devam edecek.