1 Eylül Dünya Barış Günü

KESK Samsun Platform üyeleri, '1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutladı.

Gazi Caddesi Konak Sineması önünde toplanan sendika üyeleri pankart açtı, anti demokratik uygulamalar aleyhinde sloganlar attı. Sendika üyeleri adına basın açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Uğurcan Albak, 2. Dünya Savaşı'nın başlangıcından buna 71 yıl geçmesine rağmen, yapılan karşılaştırmalarda insanlığın halen barışa ulaşamadığını gördüklerini söyledi.
1 Eylül'ün barışa, demokrasiye ve insan haklarına duyulan özlemin dillendirilmeye başlandığı gün olduğunu belirten Albak, "Barış günün 60. yılında yalnızca insanlığın ve onun evrensel değerlerinin değil, gezegenin doğal, kültürel ve uygarlık değerlerinin bir avuç emperyalist çıkarlar uğruna talan edildiği günleri yaşıyor olmaktan utanç duyuyoruz. Savaş ve işgallerin altında yatan egemen güçlerin, emperyalistlerin halkları birbirine düşürerek istikrarsız bir hayat yaşatmaktır. 21. yüzyılda insanlık bir
yandan barış mücadelesini sürdürürken, bir yandan 1 milyar insan açlıkla savaşıyor. 6 milyar nüfusa rağmen sadece 1 milyar insan insanca koşullarda yaşıyor" dedi.