Yeni Genelkurmay Başkanı İzmirli

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Genelkurmay Başkanlığına atanan Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner İzmirli. Evli ve iki çocuk babası olan Koşaner

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Genelkurmay Başkanlığına atanan Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner İzmirli. Evli ve iki çocuk babası olan Koşaner, 1945 yılında İzmir'de dünyaya geldi. 2004-2005 yıllarında Ege Ordu Komutanlığı görevini yürüten Koşaner, üstün hizmet, cesaret ve feragat, şeref madalyası sahibi.

YAŞ kararları sonucu emekliye ayrılan Orgeneral İlker Başbuğ'un yerine Genelkurmay Başkanlığı'na getirilen Koşaner, 1965 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1966'da Piyade Okulu'ndan mezun oldu. 1976'ya kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın çeşitli birimlerinde takım ve bölük komutanlığı, dağ komando okulu ve eğitim merkezi komutanlığında öğretmenlik, Kıbrıs Barış Harekatı'nda komando tugayında takım komutanlığı ve tabur karargah subaylığı ile özel tim komutanlığı yaptı.

1978'de Kara Harp Akademisi'nden mezun olan Koşaner, ardından kurmay subay olarak Genelkurmay Özel Harp Daire Başkanlığı'nda karargah subaylığı, NATO Savunma Koleji'ni bitirince de İtalya'nın Napoli kentindeki Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanlığı'nda karargah subaylığı, 3. Ordu Lojistik Başkanlığı'nda Plan Koordinasyon Şube Müdürlüğü görevini yürüttü.

İngiltere'nin başkenti Londra'da Savunma İncelemeleri Kraliyet Koleji'ni bitirdikten sonra Genelkurmay Strateji ve Kuvvet Plan Daire Başkanlığı'nda strateji şube müdürlüğü, 8. Piyade Tümeni 131. Piyade Alay Komutanlığı, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda kurmay başkanlığı yaptı.

1992'de Tuğgeneralliğe terfi eden Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Plan Daire Başkanlığı ile 1. Komando Tugay Komutanlığı yaptı. Dört yıl sonra Tümgeneral olan Koşaner, Kara Harp Okulu Komutanlığı yaptı.

2000 yılında Korgeneral olan Koşaner, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevlerini yürüttü. Koşaner, 2004 yılında Orgeneralliğe terfi ederek bir yıl boyunca memleketi İzmir'de Ege Ordu Komutanlığı'nın ardından da Genelkurmay 2. Başkanlığı'na getirildi.

2006-2008 yılları arasında Jandarma Genel Komutanı olarak görev yapan Koşaner, daha sonra ise Kara Kuvvetleri Komutanı oldu.

Nurdan Koşaner ile evli ve 2 çocuk babası olan Koşaner, birçok madalyaya sahip.