Trabzon'u uçururuz
Bordo-Mavililer'in yeni transferi Jaja, Alanzinho ve Yattara'yla taraftarları gole doyurup futbol resitali yapacaklarını söyledi
Bordo-Mavililer'in yeni transferi Jaja, Alanzinho ve Yattara'yla taraftarları gole doyurup futbol resitali yapacaklarını söyledi
Süper Kupa'yı müzesine götüren Trabzonspor'un usta ayaklarına hayran kaldığını söyleyen Sambacı yıldız, 'Forma giyeceğim maç için sabırsızlanıyorum. Ateşli ve coşkulu taraftarımız önünde büyük başarılara imza atacağız' dedi
Trabzonspor'un Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımından yıldırım hızıyla transfer edip, Süper Kupa'da tribün şov yaptırdığı Brezilyalı golcü Jaja, Bursaspor maçında hayranlıkla izlediği, Alanzinho ve Yattara'yla önemli işlere imza atacaklarını söyledi. Bordo-Mavili taraftarların yıllardır özlemini çektiği şampiyonluğa bu sezon ulaşacaklarını iddia eden Sambacı, 'Trabzonspor'a transfer olduğum için büyük mutluluk yaşıyorum' derken, 'Yattara ve Alanzinho'yu beğendim. Takıma iyi katkıda bulundular. Teofilo'yla birlikte Trabzonspor'u uçuşa geçireceğiz' ifadesini kullandı. Jaja, Trabzonsporlu seyircilerin de çok ateşli ve coşkulu olduğunu, kendisinin de böyle bir seyirci önünde oynamaktan mutlu olduğunu vurgulayarak, seyirciye hayran kaldığını belirtti. Trabzonspor'un sistemi oturmuş, güçlü bir takım olduğunu dile getiren Brezilyalı yıldız, UEFA Avrupa Ligi'ndeki güçlü rakipleri Liverpool'la ilgili olarak da 'Liverpool güçlü bir kulüp ama futbolda her şey olabiliyor. İsimden korkmamamız lazım. İyi çalışırsak herkesi yenebiliriz' diye konuştu.
Biz hep SÜPERiZ
Süper Kupa'yı müzesine götüren ilk Anadolu takımı olma unvanını elde eden Trabzonspor'un bu başarısına yerel basın geniş yer ayırdı. Karadeniz gazetesi bu galibiyete özel ek çıkartıp 'Öp büyüğünün elini' manşetini kullanırken, spor sayfasında ise 'Trabzonspor'dan Bursaspor'a büyüklük dersi' başlığına yer verdi. Taka, 'Gerçek şampiyon', Günebakış, 'Teo da kupa da süper', İlkhaber, 'Türkiye'nin süperi Trabzonspor', Kuzey Ekspres, 'Süpersin Trabzon' manşeti ile Süper Kupa zaferini okuyucularına duyurdu.
Kupa beyi Trabzon'a Beşiktaş'tan kutlama
Beşiktaş Kulübü, Bursaspor'u 3-0 yenerek TFF Süper Kupa'yı kazanan Trabzonspor için tebrik mesajı yayınladı. Siyah-Beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, 'Süper Kupa finalinde Bursaspor'u 3-0 mağlup ederek kupanın sahibi olan Trabzonspor'u tebrik ederiz. Bu vesileyle önümüzdeki hafta başlayacak olan 2010-2011 futbol sezonunda tüm takımlara başarılar dileriz'' denildi.
Bir günde her şey değişti
Bir türlü gerçekleşmeyen forvet transferi, hazırlık maçlarındaki istikrarsız görüntü, ardından da Avrupa Ligi play-off maçında Liverpool'un rakip olmasının getirdiği karamsarlık ile sıkıntılı günler geçiren Karadeniz ekibinde her şey bir günde değişti. Önce golcü sorunu, kaliteli bir isimle çözüldü. Jaja'ya sürpriz şekilde imza attırılması, aynı günün akşamında Süper Lig şampiyonu Bursaspor karşısında ortaya konan güzel futbol, kayıp golcü Teofilo'nun sahne alması ve gelen Süper kupa, Trabzonspor'a lig ve Avrupa maçları öncesinde doping etkisi yaptı.
Bu taraftar bizi sürükler
TFF Süper Kupa'yı müzesine götüren Trabzonspor'da patron Şenol Güneş, Süper Kupa'ya yakışan süper bir taraftarları olduğunu belirtti. Güneş, yeni sezon öncesinde çıkacakları uzun futbol maratonunda da taraftarları aynı heyecanla yanlarında görmek istediklerini vurgularken, 'Stada sığmadılar. Bu taraftarın bizi sürükleyeceğini düşünüyorum. Onlara teşekkür ederim' diye konuştu.
Gürkan ATA
