'Sultan'ın Sırrı' Aralık'ta çözülecek

Senaryosunu gazeteci Ömer Erbil'in yazdığı "Sultan'ın Sırrı" adlı film aralık ayında vizyonda. İstanbul 2...


Senaryosunu gazeteci Ömer Erbil'in yazdığı "Sultan'ın Sırrı" adlı film aralık ayında vizyonda. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın desteklediği 4 milyon TL bütçeli filmde dünyaca ünlü oyuncular da rol alıyor.
Çekimleri süren filmin tanıtım toplantısı önceki gün Taksim Green Park Otel'de yapıldı. Filmin hazırlık çalışmalarının 2 yıl sürdüğünü belirten yönetmen Hakan Şahin, filmin yapımcılığını ve senaristliğini üstlenen Ömer Erbil ile yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi.
Dehlizlerde geçiyor
Projelerine Amerika'dan dünyaca tanınan oyuncuları katmak istediklerini aktaran Şahin, bu doğrultuda filmin yapısına uygun oldukları düşüncesiyle Emanuel Betencourt ve Marc Dacascos ile anlaşmaya vardıklarını bildirdi. Filmde Topkapı Sarayı, Yıldız Sarayı, Arkeoloji Müzesi, Ayasofya Müzesi gibi tarihi mekanların kullanılacağını anlatan Şahin, "Bunlar halkın bildiği yerler. Bir de bilmediği yerler var. Bu filmin son sahnesi İstanbul'un yeraltı dehlizlerinde geçiyor. Bu sayede seyirci hiç görmediği ve göremeyeceği yerleri bizim filmimizde görecek" diye konuştu.
'Hikâyemiz gerçek'
Filmin "Da Vinci'nin Şifresi"ne rakip gösterilmesiyle ilgili de konuşan Şahin, "Büyük bir Hollywood yapımına rakip gösterilmek gurur verici. Ancak o Dan Brown'un kendi kafasından kurduğu, tamamen hayal olan bir hikâye. Bizim hikâyemiz ise gerçek. Bizim onlardan farkımız bu" dedi. Toplantıya katılan oyuncu Marc Dacascos da,   "Çekimler profesyonel bir şekilde devam ediyor. Bir aile ortamı var. Bana kendimi evimde gibi hissettirdiler" diye konuştu.
Emanuel Betencourt da çekimlerin ilk gününde yeğeninin vefat ettiğini ifade ederek, "Bütün enerjimi bu filme harcıyorum ve bu filmi yeğenime adıyorum" dedi.
İstanbul'un yer altındaki bilinmedik dehlizlerde çekimleri süren film, Osmanlı padişahı 2. Abdulhamit'in petrol ile ilgili sırrından bir nebze haberdar olan ve bu sırrın peşinde İstanbul'a gelen Amerikalı bir profesörün maceralarını anlatıyor. Film, Türkiye ile birlikte yurt dışında da gösterime girecek.