Rahvan atlar şampiyonluk için yarıştı

Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Geleneksel Rahvan At yarışları büyük bir çekişmeye sahne oldu. Akçalar Koşu Sahası'nda ya

Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Geleneksel Rahvan At yarışları büyük bir çekişmeye sahne oldu. Akçalar Koşu Sahası'nda yapılan ve koşu stilleriyle geçmişten günümüze kadar uzanan yarışlar eleme usulü ile gerçekleştirildi.

Antalya, Afyon, Balıkesir, Kütahya ve Bursa'dan katılan atlardan Başaltı kategorisinde birinciliği Osman Sertaslan, ikinciliği İpek Kardeşler, üçüncülüğü ise Mustafa Sertkaya elde etti. Başaltı kategorisinde ise ilk sırayı İbrahim Onsekiz alırken ikinci Mehmet Barut, üçüncü ise Gürol Babanoğlu oldu.

Büyükorta kategorisinde ise Metin Palaska atıyla ipi göğüslerken ikinci Mesut Akarer üçüncü ise Ahmet Dönmez oldu. Küçük Orta Kategorosinde ise birinci Bülent Deri, ikinci Kemal Dinlenmez, üçüncü ise Kasap Rıdvan oldu.

Deste de ise birinci Ahmet Göçer, ikinci Ersin Kahraman, üçüncü ise Mustafa Dinçbaş oldu.

4'lü taylarda birinci Kayaali Tabak, ikinci Necip Güler, üçüncü ise Gündoğan Kırımlı oldu. 3'lü taylarda ise ilk sırayı Mehmet Barut, ikinci Mahmut Cincioğlu, üçüncü ise Enver Öztürk oldu. Tozkoparan da ise ilk sırayı İsmail Bayraktar alırken ikinci Mustafa Yaman üçüncü ise Onur Biçer oldu.

Müsabakalarda üçlü taylar, dörtlü taylar, deste, küçük orta, büyük orta, baş altı ve baş kategorilerinde dereceye giren at sahiplerine 750 TL ile 4 bin TL arasında ödül verildi. Bu arada 2011 yılında düzenlenecek olan yarışların ağalığını ise eski ağa Yakup Koçarslan 250 bin TL karşılığında yeniden aldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, geleneksel olarak düzenlenen etkinliklere sahip çıkmaya devam ettiklerini ifade ederek, "Atalarımızdan kalan bu yarışları aynı heyecanı yaşayarak sürdürebilmek güzel. Akçalar ve Kayapa'da rahvan coşkusunu yaşatmaya devam edeceğiz." dedi.