Nilüfer'de Rahvan At Yarışları

Nilüfer Belediyesi tarafından Akçalar'da düzenlenen rahvan at yarışları büyük çekişmeye sahne oldu.

Nilüfer'de Rahvan At Yarışları
Akçalar Koşu Sahası'nda yapılan yarışlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile meclis üyeleri ve muhtarlar da bu heyecana ortak oldu. Kayapa'dan sonra Akçalar'da düzenlenen rahvan at yarışlarını çok sayıda Nilüferli takip etti. Farklı kategorilerde yarışan 80'in üzerinde at dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti.
Eleme usulü düzenlenen müsabakalarda üçlü taylar, dörtlü taylar, deste, küçük orta, büyük orta, baş altı ve baş kategorilerinde dereceye giren at sahiplerine 750 TL ile 4 bin TL arasında ödül verildi.
Antalya, Afyon, Balıkesir, Kütahya ve Bursa'dan katılan atlardan baş altı kategorisinde birinciliği Osman Sertaslan, ikinciliği İpek Kardeşler, üçüncülüğü ise Mustafa Sertkaya elde etti. Baş altı kategorisinde ise ilk sırayı İbrahim Onsekiz alırken, ikinci Mehmet Barut, üçüncü ise Gürol Babanoğlu oldu. Büyük orta kategorisinde ise Metin Palaska atıyla ipi göğüslerken, ikinci Mesut Akarer, üçüncü ise Ahmet Dönmez oldu. Küçük orta kategorosinde ise birinci Bülent Deri, ikinci Kemal Dinlenmez, üçüncü ise Kasap Rıdvan oldu. Deste de ise birinci Ahmet Göçer, ikinci Ersin Kahraman, üçüncü ise Mustafa Dinçbaş oldu. 4'lü taylarda birinci Kayaali Tabak, ikinci Necip Güler, üçüncü ise Gündoğan Kırımlı oldu. 3'lü taylarda ise ilk sırayı Mehmet Barut, ikinci Mahmut Cincioğlu, üçüncü ise Enver Öztürk oldu. Tozkoparan da ise ilk sırayı İsmail Bayraktar alırken, ikinci Mustafa Yaman, üçüncü ise Onur Biçer oldu.
Yarışmada dereceye giren at sahiplerine kupa ve ödüllerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey verdi. Bu arada 2011 yılında düzenlenecek olan yarışların ağalığını ise eski ağa Yakup Koçarslan 250 bin TL karşılığında yeniden aldı.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Atalarımızdan kalan bu yarışları sürdürebilmek güzel. Akçalar ve Kayapa'da rahvan coşkusunu yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.