Lugano'nun parası Galatasaray'dan

Galatasaray'a Julio Baptista'nın transfer olacağı haberleri ile Fenerbahçe'den Diego Lugano'nun ayrılacağı idd...

Galatasaray'a Julio Baptista'nın transfer olacağı haberleri ile Fenerbahçe'den Diego Lugano'nun ayrılacağı iddiaları, bütün yolların çıktığı (!) Roma'da kesişti. İtalyan medyası, Roma'nın savunmadaki sıkıntılarını aşmak için bir süredir İnterli Nicolas Burdisso'yu transfer etmeye çalıştığını yazıyordu. Ancak bu konudaki girişimleri sonuçsuz kalan Roma'nın alternatif olarak Fenerbahçeli Lugano'yu belirlediği biliniyordu. Uruguaylı stoper İtalya pasaportuna da sahip olduğu için İtalya'daki "AB-dışı kontenjan" engeline takılmıyor. Lugano'nun Fenerbahçe ile anlaşmasındaki "İtalya'dan teklif gelirse 3.5 milyon Euro'ya serbest kalır" maddesine dayanarak Roma'ya gidebileceği, hatta bu nedenle Dünya Kupası dönüşü Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe forması giymediği söylentileri ayyuka çıkmış durumda.

URUGUAYLI ROMA YOLUNDA
Üç gün önce de Burdisso'nun menajeri Fernando Hidalgo, "Roma'nın Burdisso'yu alması çok zor. Ama Lugano ile yakından ilgileniyorlar ve bu transferi bitirmeleri olası" açıklamasını yapmıştı. Roma'nın Lugano transferi için ihtiyaç duyduğu kaynağı ise Galatasaray'ın sağlayacak olması bu transferin en ilginç yanı.

SAMBACIDA GERİ SAYIM
Sarı-kırmızılılar, İtalya'daki renktaşlarına Baptista'nın bonservisi için 5 milyon Euro teklif etmiş durumda. Roma Başkanı Rosella Sensini'nin bu rakamı kabul ettiği ve Brezilyalı yıldızın bu hafta İstanbul'da olacağı İtalyan medyasına da yansımış durumda. Baptista'nın menajeri Alessandro Lucci de Roma ve Galatasaray'ın bonserviste anlaştıklarını doğruladı. Bu transfere bitti gözüyle bakılırken, Roma'nın Lugano'yu alması durumunda Galatasaray dolaylı da olsa ezeli rakibine bir darbe indirerek bir transferle iki kuş birden vuracak.