Günde 300 bin Symbian satılıyor

Symbian Vakfı: Günde 300 bin telefon satıyoruz!

Günde 300 bin Symbian satılıyor
Belirli bir kullanıcı kitlesi tarafından 'üvey evlat' muamelesi görmeye başlayan Symbian işletim sistemi hâlen pazar hakimiyetinin kendinde olduğunu açıkladı.

'Android basamakları hoplaya zıplaya tırmanıyor!' başlıklı haberimizde Android işletim sisteminin hızla ilerleyişinin, Google CEO'su Eric Schmidt'in "Her gün 200,000 cihazı aktive ediyoruz." sözleri ile altını çizmiştik.

Symbian Vakfı da bunun üzerine Symbian Blog'da 2010 yılının ikinci çeyreğine dair rakamları açıkladı. Ve hâlen pazarda birinci olduklarının altını çizdi.

Kendi kontrolünde olmayan platformlara sıcak bakmadığı için Android'le ilgilenmediğini açıklayan Nokia, günde 300 bine yakın Symbian telefon satıyor imiş. Canalys araştırma şirketinin raporu belge gösterilerek yapılan açıklamaya göre, 2010 yılı ikinci çeyrekte 27 milyon Symbian telefon satıldı. Günde 300 bin, dakikada 207 ve saniyede üç telefon anlamına gelen rakamlarla, Symbian platformunun dünyanın en popüler akıllı telefon işletim sistemi olmayı sürdürdüğü belirtilirken, Symbian vakfı yöneticisi Lee M. Williams, "bu rakamlar Symbian birliği için olumlu bir haber. Akıllı telefon pazarı hiç olmadığı kadar kalabalık ve biz rakiplerimizden daha fazla telefon satmayı sürdürüyoruz…" dedi.