Camiler 3. Boyuta Taşındı

Türkiye'nin 3 boyutlu tek sektör rehberi 3DLocationEarth.com, Ramazan ayına özel bir uygulama gerçekleştirerek, sistemindeki 300'e yakın camiyi de internet üzerinden ziyarete açtı.

Edirne'den Kars'a Türkiye'nin dört bir yanındaki önemli pek çok cami, haritadaki gerçek yerlerinde sergilenirken, İstanbul'daki Sultanahmet, Süleymaniye, Fatih ve Ortaköy Camileri ile Edirne Selimiye, Bursa Yeşil Camii, Sivas Ulu Camii ve Konya Alaaddin Camii gibi ülkemizin belli başlı önemli tarihi mirasları da 3 boyutlu olarak görülebiliyor. 3DLocaitonEarth.com'un Google Earth'e taşıdığı camiler, dünyanın her yerinden gezilebiliyor.
Onlarca farklı sektörden binlerce binayı Google Earth'e üzerinden 3 boyutlu olarak sergileyen 3DLocationEarth.com, Ramazan ayı için gerçekleştirdiği uygulama ile bu defa da Türkiye'nin dört bir yanındaki önemli camileri 3. Boyuta taşıdı. Özellikle Ramazan ayı içinde ziyaretçi akınına uğrayan İstanbul'daki Fatih, Süleymaniye ve Sultan Ahmet Camileri ile Edirne Selimiye Camii ve Bursa Yeşil Camii gibi önemli tarihi eserler, harita üzerindeki gerçek yerlerinde 3 boyutlu olarak sergileniyor.
3DLocationEarth.com adresini ziyaret edenler, ana sayfada yer alan 'camiler' linkini tıklayarak, sistemde kayıtlı olan 300'e yakın camiyi inceleme fırsatı buluyor.
www.3dlocationearth.com adresinde İstanbul, Ankara, İzmir, Edirne, Bursa, Konya, Kastamonu, Sakarya, Kocaeli, Manisa, Mersin, Antalya, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Sivas'ın da aralarında olduğu çok sayıda ilin, önemli camileri 3 boyutlu sergileniyor. Uygulamayı kullananlar, bulundukları ilde ziyaret etmek istedikleri camileri harita üzerindeki gerçek yerlerinde ulaşım güzergahlarından lokasyonlarına kadar detaylı olarak görebiliyor. Ayrıca, söz konusu camiler, Google Earth üzerinden dünyanın her yerinden
de sanal olarak gezilebiliyor.