'Türkiye bizi görmezden geldi'

Mavi Marmara soruşturmasında ifade veren İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, "İsrail askeri büyük cesaret gösterdi. Tüm İsrail onlarla gurur duyuyor" dedi.

'Türkiye bizi görmezden geldi'
İsrail'in 31 Mayıs'ta Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlediği baskın konusunda İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ifade verdi. Netanyahu, İsrail hükümeti tarafından oluşturulan soruşturma komisyonunun sorularını yanıtlarken, operasyonun tamamen yasal olduğunu söyledi.

İsrail Başbakanı şunları kaydetti: "Türkiye filoyla ilgili uyarılarımızı dikkate almadı ve adeta bizi görmezden geldi. Bu noktada İsrail askerleri üzerlerine düşen görevi yerine getirmişlerdir." "Eminim ki bu komisyon, İsrail'in tamamen uluslararası hukuka uygun hareket ettiğini ortaya çıkaracaktır. Mavi Marmara güvertesindeki İsrail savaşçıları görevlerini yerine getirirken ve hayatları tehlikedeyken, dikkate değer bir cesaret gösterdiler. Ben İsrail askerlerine güveniyorum ve tüm İsrail devleti de onlarla gurur duyuyor." İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ile Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi de yarın ve Çarşamba günü komisyonun önüne çıkacak.