Faili meçhuller davası ertelendi

Diyarbakır'da görülen faili meçhul cinayetler davası başka bir tarihe ertelendi. Tanıkların ifadelerinden sonra sanıkların savunmasını alan mahkeme he

Diyarbakır'da görülen faili meçhul cinayetler davası başka bir tarihe ertelendi. Tanıkların ifadelerinden sonra sanıkların savunmasını alan mahkeme heyeti, kısa bir ara verdikten sonra duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Duruşmadan herhangi bir tahliye kararı çıkmadı.

Diyarbakır Özel Yetkili 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sabah saatlerinde başlayan duruşma sona erdi. Mahkeme heyeti sanıklardan Hıdır Altuğ'un sağlık sorunlarını tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevkine karar verdi. Mahkeme, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığına sanık Mehmet Nuri Binzet hakkında sanık veya müşteki olarak herhangi bir soruşturma yürütülüp yürütülmediği, herhangi bir soruşturmanın varlığı halinde soruşturma evrakının onaylı bir suretinin gönderilmesi için yazılan müzekkereye cevabının beklenmesine karar verdi.

KIYAT'IN TANIK OLARAK DİNLENİLMESİ TALEBİNE RET

Mahkeme ayrıca avukatların emekli Koramiral Atilla Kıyat'ın tanık olarak faali meçhul cinayetler davasında tanık olarak dinlenilmesi talebini ret etti. Mahkeme, Kıyat'ın tanık olarak dinlenilmesi hususunun daha sonraki duruşmalarda değerlendirilmesine ve ayrıca Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılarak bu açıklama ile ilgili herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı ve eğer bir işlem yapılmış ise ne gibi işlem yapıldığı konusunda bilgi verilmesinin istenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıkların TCK'nın ''adam öldürmek'', ''cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak'' ve ''adam öldürmeye azmettirmek'' suçlarından cezalandırılmaları isteniyor. Sanıklardan Cemal Temizöz'ün 9, Kamil Atağ'ın 7, Tamer Atağ'ın 2, Adem Yakin'in 7, Hıdır Altuğ'un 3, Fırat Altın'ın (Abdulhakim Güven) 6, Kukel Atağ'ın ise bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Sanık Temizöz'ün 1993'te Cizre'de ''terörle mücadele ediliyor'' görüntüsü altında ''korucu, itirafçı ve uzman çavuşlardan bir grup oluşturduğu'', ''Söz konusu grubun, süreç içerisinde asli görevinden ayrılarak, terör örgütü PKK'ya yardım ettiğinin değerlendirildiği ya da özel sebeplerden dolayı gözaltına aldıkları kişileri sorguladığı'' anlatılan iddianamede, grubun bu sorgulanan kişilerden bir kısmını öldürdüğü öne sürülüyor.