Dündar'dan Romanlara destek

Roman Dernekleri Platformu'nun Bursa buluşmasına katılan merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, roman vatandaşların sorunlarını dinledi.

Roman Dernekleri Platformu'nun Bursa buluşmasına katılan merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, roman vatandaşların sorunlarını dinledi.

Türkiye genelinde Roman derneklerini tek bir çatı altında toplamayı amaçlayan Roman Dernekleri Platformu, Temmuz ayında Manisa'da gerçekleştirdiği ilk toplantının ardından ikinci buluşmasını Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Toplantıya, Bursa Milletvekili Ali Kul, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Refik Özen, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, BESOB Başkanı Arif Tak ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen roman vatandaşlar katıldı.

Toplantıda, romanların yaşayışlarının anlatıldığı slayt gösterisi zaman zaman duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Dernek yetkilileri, Romanlar'ın müzik, inşaat, tarım, hayvancılık gibi alanlarda istihdam edilebileceği konusundaki görüşlerini aktarırken kendileri için en büyük sorunun eğitimsizlik ve toplum tarafından dışlanmak olduğunu belirtti.

Roman vatandaşların sıkıntılarını dikkatle dinleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, toplumsal birlik ve beraberliğin önemine değindi. Dündar, "Sizler bizlersiniz, bizler gibisiniz, hepimiz Türk vatandaşıyız, kimse yaşadığımız bu topraklarda diğer vatandaşları dışlayamaz. Vatanını seven, sahip çıkan herkese, bizlerde sahip çıkarız. Türkiye sahip olduğu tüm değerlerle bir bütündür ve bir ötekileştirme asla söz konusu olmamalıdır." dedi.