Devlet Bakanı Kavaf: Çameli Denizli'nin Davos'udur

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, turizm potansiyelini harekete geçirmek istedikleri Çameli ilçesinin Denizli'nin Davos'u olduğunu söyledi.

Devlet Ba

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, turizm potansiyelini harekete geçirmek istedikleri Çameli ilçesinin Denizli'nin Davos'u olduğunu söyledi.

Devlet Bakanı Kavaf, Çameli Yaylası 4. Kültür Tarım ve Alabalık Festivaline katıldı. Festivale Bakan Kavaf'ın yanı sıra Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mithat Ekici, Mehmet Yüksel ve Mehmet Salih Erdoğan, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Yılmaz, festivalin amacının ilçeyi tanıtmak ve yapılacak yöreye özgü yarışmalar ile 40 yıl öncesini hatırlatmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi. Çameli Kaymakam Vekili Uğur Kalkar da Çameli'nin alabalığı, elması ve cevizinin tanıtılması için düzenlenen festivalin önemli olduğuna değinerek, alabalık yetiştiriciliğini teşvik etmenin amaçlandığını belirtti.

Vali Erkmen de Çameli'nde üretilen alabalığın yurt dışında Denizli'yi ve Türkiye'yi temsilen ihraç edildiğini ve bunun memnuniyet verici olduğunu söyledi. Bu anlamda tarımsal anlamda ve alabalık konusunda ilçenin biraz daha ön plana çıkacağına dikkat çeken Vali Erkmen, önümüzdeki dönemlerde Çameli'nin çok iyi noktaya geleceğini ifade etti.

Bakan Kavaf ise Çameli'ni İsviçre'nin Davos şehrine benzetti. "Çameli Denizli'nin Davos'u gibi bir yer" diyen Kavaf, ilçenin bozulmamış doğası, tabiat güzellikleri ve denize yakın olması dolayısıyla turizm potansiyeli taşıdığını vurguladı. Kavaf, "Daha çok insanın Çameli'ye gelmesini istiyoruz. Çameli'nin de ekonomik olarak bundan daha çok pay almasını istiyoruz. Ama bütün bunlar olurken Çameli'nin panoramik güzelliğinin, coğrafi güzelliğinin bozulmamasını istiyoruz. Doğal dokusunun bozulmamasını istiyoruz. Bütün bu potansiyelin Çameli'nin doğal dokusu bozulmadan bu gelişmenin ve zenginliğin, doğal dokuyu bozmadan gerçekleşmesini istiyoruz." dedi.

Hükümetin Türkiye'nin her yerine ulaşma noktasında icraatlarını sürdürdüğünü anlatan Kavaf, "KÖYDES ve BELDES bizim hükümetimizin flaş projelerindendi. Çameli de KÖYDES ve BELDES'ten hak ettiğini aldı. Kalınkoz Köyü süt sığırcılığı projesi, 2008-2010 yılları arasında uygulamaya konulan önemli projelerden. 110 aileye ikişer tane büyükbaş hayvan verilmiş olup, fondan da 1 milyon 444 bin 17 lira ödenek ayrıldı. Taşcılar köyü süt sığırcılığı için 2008-2010 yılları arasında uygulamaya konulan proje ile 50 aileye burada da ikişer tane büyükbaş hayvan verildi ve bu fondan ayrılan kaynak 715 bin 306 lira. Ayrıca 65 dekar meyvecilik projesi, ceviz yetiştiriciliği. Çameli'nin cevizi meşhur. 2009-2010 yıllarında uygulamaya konulan proje ile 13 kişi için 136 bin 474 lira fondan para ayrıldı." diye konuştu.

Törende Çameli Belediye Başkanı Yılmaz, Bakan Kavaf, Vali Erkmen ve diğer protokol üyelerine plaket verdi.

Konuşmaların ardından, Gökçeyaka folklor ekibi tarafından halk folklor gösterisi ve Denizli Belediyesi Mehteran takımının gösterisi sunuldu.