Devler süper başladı

Adidas İstanbul Cup'ın ilk gününde İran ile karşılaşan 12 Dev Adam, baştan sona üstün oynadığı maçı 93-53...


Adidas İstanbul Cup'ın ilk gününde İran ile karşılaşan 12 Dev Adam, baştan sona üstün oynadığı maçı 93-53 kazandı.
Karşılaşmaya Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Hidayet, Cevher ve Semih ile başlayan ekibimiz, boyalı alanı etkili kullandı, Semih'in basketleriyle 5. dakikayı 15-4 üstün geçti. Kenardan gelen Ersan ve Ömer Aşık ile arayı giderek açan 8. dakikada 24-8'lik skoru yakalayan Türkiye, rakibinin 8-0'lık serisine engel olamayınca ilk periyodu 24-16 önde kapadı. İkinci çeyrekte daha uzun bir takımla sahada yer alan Ay-yıldızlı ekibimiz, savunmada müthiş bir tempo yakalayınca, rakibine uzun süre skor şansı tanımadı, son saniyede yediği üçlüğe rağmen devreyi 45-22 üstün bitirdi.
İkinci yarıda da kontrol sürekli ekibimizin elindeydi. Çok iyi savunma yapan Türkiye, dış atışlarda da yüzdeli oynayınca 27.dakikada farkı 30 sayıya çıkardı: 61-31. Son çeyreğe de 66-36 üstün giren Türkiye, salondan 40 sayı farkla, 93-53 galip ayrıldı. Günün ilk maçında ise Sırbistan Yeni Zelanda'yı 76-71 yendi.
Turnuvada bugün saat 18.00'de İran-Sırbistan, 20.30'da da Türkiye-Yeni Zelanda maçları oynanacak.

MAÇIN KARNESİ
SALON: Sinan Erdem
HAKEMLER: Erşan Kartal, Ziya Özorhon, Önder Yılmaz
TÜRKİYE: Kerem T. (7) 7, Ömer O. (8) 13, Hidayet (7) 6, Cevher (7) 10, Semih (7) 10, Ömer A. (8) 14, Ersan (8) 17, Sinan (6), Oğuz (7) 5, Engin (6) 4, Cenk (6) 5, Fatih (6) 2
İRAN: Kamrani (6) 7, Zandi (7) 9, Sahakian (4), Bahrami (5) 8, Ehadadi (6) 10, Kazami (5) 6, Amini (4), Veisi (4), Doraghi (5) 4, Davari (4) 2, Nabipoor (5) 7
1. PERİYOT: 24-16, DEVRE: 45-22, 3. PERİYOT: 66-39

Hido'ya yakın markajA Milli Basketbol Takımımız'ın kaptanı Hidayet Türkoğlu, karşılaşmanın ikinci yarısında kızı Ela'nın yakın markajındaydı. Babasının yanında olmak isteyen minik Ela sürekli ağladığı için annesi tarafından benchin arkasına getirildi. Ancak babasının yanına gitmek isteyen Ela'yı susturmak, karşılaşma sonunda babasıyla kucaklaşıncaya kadar mümkün olmadı.

İyi start
A Milli Takımımız Dünya Şampiyonası ilk resmi hazırlık maçında İran'ı farklı yendi. İran'dan başlarsak, bu takımın bu dünya şampiyonasında ne işi var. Asya Şampiyonlukları bana göre kıstas olamaz. Bu takımın Dünya Şampiyonası'nda da maç kazanması söz konusu değil.
Bu takımların Dünya Şampiyonası'na katılması için belki de baraj maçları oynaması lazım. Milli Takımımız'a baktığımızda ilk maç olmasına  rağmen birbirleriyle yardımlaşmaları, rakibini küçümsemeden her top için mücadele vermeleri mükemmel.
Tabii ki şu anda eksiklerimiz var. Set hücumunda daha organize olmamız lazım, çünkü her takım İran gibi olmayacak ve sert savunmalarla karşılaşacağız.  24 saniye hücum süresinde daha organize olmalıyız. Dünkü maçta pota altında ribaund, hızlı hücum mükemmeldi. Tabii ki rakibimiz çok zayıftı ama oyuncularımızın yardımları görülmeye değerdi.
Bizim oyuncularımıza baktığımızda, Kerem ve Engin'in oyun kurucu bölgesinde takımımızı sürükleyebilecek kapasitede olduklarını bir kez daha gördük. Ömer Onan takımın savunma direncini en üst seviyeye çıkaran oyuncusuydu. Hücumda da çok etkiliydi. Ersan ve Cevher 4 numaralı pozisyonu en iyi şekilde değerlendirdiler. Semih, Oğuz Savaş ve Ömer Aşık pota dibinin bekçileri. Bu üç oyuncudan Semih'in sert savunmalar karşısında sinirlenmemesi gerekir. Ömer Aşık da faullerde çok dikkatli olmalı ve isabetli atışlar yapmaya devam etmeli.
Hidayet'e de bir paragraf açmak lazım. Hido geçen Avrupa Şampiyonası'nda olduğu gibi takımın dinamosu, sibobu, her şeyi.
Milli Takımımız bugün Yeni Zelanda ile oynayacak ama bana göre asıl sınavını, son günde Sırbistan önünde verecek. Milli Takımımız'ın Dünya Şampiyonası'nda neler yapabileceğini o maçta göreceğiz.
KONUK YAZAR
DOĞAN HAKYEMEZ