Başbakan Erdoğan Antalya'da (2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de pilot bölge olarak kabul edilen 2 ilden biri olan Antalya'da 112 Acil Çağrı Merkezi'nin açılışını yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de pilot bölge olarak kabul edilen 2 ilden biri olan Antalya'da 112 Acil Çağrı Merkezi'nin açılışını yaptı. Açılış, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile birlikte gerçekleştirildi.
Merkezin açılışında konuşan Beşir Atalay, Isparta ve Antalya'nın pilot bölge seçildiğini belirterek artık jandarma, orman yangını, kaza gibi pek çok konu ile ilgili olarak tek numara kullanılacağını belirterek, "Artık sadece 112 aranarak bu tür konularda hizmet alınacak. Hedefimiz 2011 sonuna kadar illerin büyük bir kısmında bu sistemi yürürlüğe koymak" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise 112 çağrı merkezi sistemi ile yeni bir döneme adım atıldığını, acil yardım isteyen vatandaşların AB'ye üye
ülkelerde olduğu gibi sadece 112'yi aralamalarının yeteceğini söyledi. Başbakan Erdoğan vatandaşların çeşitli konulardaki yardım talepleri için çok sayıda numarayı aramak zorunda kaldıklarını belirterek, "Bu nedenle sıkıntı çekiliyor. Vatandaş numaraları ezberleyemiyor. Olay bazen birçok kurumu ilgilendiriyor. Bu nedenle tek çağrı oluşturmaya karar verdik. Proje için Antalya ve Isparta pilot bölge. Bu uygulama ile yetki karmaşasına son veriyoruz" şeklinde konuştu.
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ise Antalya'nın Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olduğunu ve her yıl milyonlarca turisti ağırladığını ifade ederek, "Antalya'nın güvenliği her şeyden önemlidir" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu açılış kurdelesini birlikte kesti.

BAŞBAKANDAN ŞEHİT EVİNE ZİYARET
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beşir Atalay ile birlikte Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde teröristler ile çıkan çatışmada şehit olan Antalyalı Jandarma Er Cemal Yalın'ın annesi Duriye Yalın ve babası Akif Yalın'ı Kepez ilçesindeki evlerinde ziyaret ederek başsağlığı diledi. Ziyaret sırasında basın mensupları içeri alınmazken, şehit evinin önünde de büyük bir vatandaş kalabalığı oluştu.