Bakan Yıldız Kayseri'de

Elektrik tüketimi konusunda Türkiye tarihinde rekor yaşandığını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "5-6 Ağustos tarihinde 700 milyon kilowatt elektrik tüketimi yapıldı

Elektrik tüketimi konusunda Türkiye tarihinde rekor yaşandığını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "5-6 Ağustos tarihinde 700 milyon kilowatt elektrik tüketimi yapıldı. Bu Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk" dedi.
Gesi İldem bölgesine Melikgazi Belediyesi tarafından yapılan beş ayrı yatırımın açılışı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla yapıldı. Yıldız, açılış töreninde yaptığı konuşmada, referandum sürecini değerlendirdi. "Halkın idaresine güveniyoruz" diyen Bakan Yıldız, süreç çerçevesinde birçok şehri gezdiklerini söyledi. Bakan Yıldız, "Artık bizzat halkın o yetkisini kullanacağı döneme girdik. Biz referandumda vatandaşın sezgisine, öngörüsüne güveniyoruz. Biz vatandaşımıza güvenmemiz
lazım. Türkiye'nin gelişmesi, ilerlemesi, vizyonuna yeni bir katkı koyma zamanı geldi. Türkiye'nin geleceğine insanlarımız hep beraber katkı koyacaklardır, bundan şüphem yoktur" ifadelerini kullandı.
Enerji tüketimi hususunda 5-6 Ağustos tarihleri arasında bir rekor yaşandığına dikkat çeken Bakan Yıldız, "Türkiye'de belirtilen tarihler arasında 700 milyon kilowatt elektrik tüketimi yapıldı" dedi.
Kaçak elektrik kullananlara uyarılarda bulunan Bakan Yıldız, "Kaçak elektrik kullananları son kez ikaz ediyorum. Bu hem kul hakkı ve devletin hakkı" diye konuştu.

"TAHRİK EDİCİ PANKART ANCAK SAHİBİNE AİTTİR"
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanlığı binasına "Sen açıldıkça Türk milletinin anası ağladı. Türkiye'nin onuruna sahip çıkmak için, milli değerlerimizi korumak için, bölünmeye, parçalanmaya, teröre, adaletsizliğe, açlığa, açılıma, yolsuzluğa, yoksulluğa, AK Parti ve AK Parti Anayasası'na hayır" yazılı pankart asılmasıyla ilgili sorular üzerine Bakan Yıldız, "Halkımıza güveniyorsak, hırçınlığa herhangi bir kötü söze, herhangi bir sataşmaya gerek olmadan bu kampanyayı rahat yürütebiliriz.
Bu tür sıkıntı oluşturabilecek yaklaşımlardan uzak durmamız lazım. Vatandaşımız gerginlik istemiyor, kavga istemiyor. Böyle bir tahrik edici pankart ancak sahibine aittir" ifadelerini kullandı.
Bakan Yıldız, Yüksek Askeri Şura kararları ile ilgili soruyu yanıtsız bıraktı.

"BANA PLAKET YERİNE KİTAP HEDİYE EDİN"
TBMM Başkanvekili AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut'un "plaket yerine kitap" önerisini beğendiğini belirten Bakan Yıldız, kendisine plaket yerine kitap hediye edilmesini istedi ve bu hediyeleşmenin başkaları tarafından da uygulanmasını istedi. Bu arada, Yıldız'ın etrafında kürsüde 11 koruma olması dikkat çekti.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Bakan Yıldız'a konuşmasının ardından Erciyes Dağı manzaralı tablo hediye ederken, "Bugün için kitabımız yok, ama kitap gibi fotoğraf hediye etmek istiyoruz" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, daha sonra 10 bin 500 alanlı büyük ölçekli ve çok amaçlı park içerisinde ücretsiz spor alanlarının yer aldığı, ayrıca uzay çatı sistemi ile yapılan kapalı semt pazaryeri, çarşı merkezi düzenlemesi, yaya yolu ve çevre düzenlemesi gibi yatırımların açılışını yaptı.
Bakan Yıldız, tören alanında vatandaşlara aşure ikramı yaparken, açılışı yapılan bölgelerin semt halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.