Yeşilhisar Hayaline Kavuştu

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesine İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Sebze ve Meyve Kurutma Merkezi düzenlenen tören ile açıldı.

Yeşilhisar Hayaline Kavuştu
Açılış törenine TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Vali Mevlüt Bilici, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Atsız, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, İl Genel Meclisi Başkanı Sadettin Aydın, Yeşilhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ile çiftçiler katıldı.
Cevdet Ertürkmen, yapımı tamamlanan ve hizmete açılan merkezin, bölge çiftçisinin sıkıntısını büyük ölçüde gidereceğini belirterek, "İl Özel İdarenin katkılarıyla yapılan bu merkezimizde 20 kişinin çalışması planlanıyor. 4 adet fırına şekerpare, ezogelin ve nene Hatun gibi isimler verildi. Çiftçinin ürettiği ürünlerin kurutulması ve saklanması bakımından büyük faydaları olan merkez, bölge çiftçisinin kalkınmasında önemli bir rol oynayacak" diye konuştu.
Çiftçilerin, Yeşilhisar ilçesini ziyaretinden böyle bir taleplerinin bulunduğunu bildiren Vali Mevlüt Bilici ise, "İl Özel İdare ve İl Genel Meclisi'nin katkılarıyla yapımı tamamlanan bu tesisin büyük faydalar sağlayacağına inanıyorum. Kayseri'deki diğer bölgelere yaptığımız ziyaretlerde çiftçilerin sorunlarını dinledik ve onların sıkıntılarını çözmek için gayret gösteriyoruz. Yaptığımız tesis sonrasında özel sektör de bizimle yarışma gayreti içine giriyor. Bu da hem bölge çiftçisinin faydasına oluyor hem de istihdamın artmasını sağlıyor. Biz böylelikle amacımıza ulaşmış oluyoruz" ifadelerinde bulundu.
TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut ise yaptığı konuşmasında, AK Parti iktidarında yapılan çalışmaları anlattı. Sadık Yakut, "Kayseri'ye en çok yardım AK Parti İktidarı döneminde yapıldı. Bu merkez de Ak Parti İktidarının yaptığı işlerden biridir. Çiftçimize hayırlı olsun diyorum" dedi.
Konuşmaların ardından 860 bin TL'ye mal olan merkez, dua edildikten sonra hizmete açıldı.