Tarsus'ta Hizmetlere Darbe

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından Mithatpaşa ve Gazipaşa mahallesi arasında kalan bölüme yaptırılan Paşalar Sekisi'nde bulunan oturma gruplarına ve gölgeliklere bazı art niyetli kişiler tarafından zarar verildi

Tarsus'ta Hizmetlere Darbe
Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından Mithatpaşa ve Gazipaşa mahallesi arasında kalan bölüme yaptırılan Paşalar Sekisi'nde bulunan oturma gruplarına ve gölgeliklere bazı art niyetli kişiler tarafından zarar verildi. Mithatpaşa ve Gazipaşa Mahallesi muhtarları olaya tepki gösterirken, bölge halkının hizmete sahip çıkmasını istediler.
Bölge halkına hitap eden oturma grupları, yürüyüş parkuru, oyun grupları, mini köprüler ve kafeteryalar vatandaşlar tarafından büyük ilgi görürken, bazı art niyetli kişilerin hizmetlere zarar vermesi mahalle sakinlerinin tepkisini çekti.
Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, Belediye olarak her mahalle eşit hizmet götürdüklerini, hizmetlere zarar verilmesinden dolayı çok üzüntü duyduklarını söyledi. Tufan, "Dün akşam çok üzücü bir olay yaşadık. Biz ki Tarsus'a belediye olarak hizmet verirken, hiçbir mahalleyi birbirinden ayırt etmeden her mahalleye gücümüzün yettiği kadar her türlü hizmeti götürmeye çalışıyoruz. Başkanımız ilk hizmet yılından bu yana söylüyor 'şehrin merkezinde ne varsa diğer mahallelerde aynısı olacak' diye ve biz şu anda onun gayreti içerisindeyiz. Tarsus Belediyesi olarak Paşalar Sekisi adı altında Gazipaşa ve Mithatpaşa mahalleleri arasında peşpeşe zincirleme bir seki oluşturduk. Burayı ışıklandırdık, oyun gurupları yerleştirdik, yeşillendirdik, ağaçlandırdık. Biz takip ediyoruz her gün binlerce insan aileleriyle oraya geliyor, rahat ediyor, huzur buluyor, tanışıyor, konuşuyor, sohbet ediyor. Dün ne yazık ki belediyemizin paşalar sekisine yapmış olduğu oturma gurupları kendini bilmez bir takım insanlar tarafından imha edilmiş ve kırılmıştır. Bunu muhtarlarımızla beraber üzüntüyle karşıladık şu anda Gazipaşa ve Mithatpaşa muhtarlarımızla bu konuyu paylaşıyoruz. Eserleri yaparken mutlaka bunların kendilerine göre bir masrafı, külfeti var ve bu eserleri korumak yapmaktan daha zor. Yapılan bu eserleri korumak sadece belediyenin işi değil mahallenin işi, muhtarın, azanın ve o mahallede oturan insanların, esnafın işi. O eserleri korumak o mahalledeki eserlerden istifade eden etmeyen herkesin sorumluluğunda olan bir iş" dedi.
Kesinlikle yılmayacaklarını belirten Tufan, "Ben üzülerek belirtmek istiyorum ki biz Tarsus'ta taş üstüne taş koymaya çalışırken, biri iki, ikiyi beş, beşi on beş etmeye çalışırken yaptığımız hizmetlerin bu şekilde tahrip edilmesi, kırılması yeni masraflar çıkartılması hem belediyeciliğe hem de Tarsus'a vurulmuş çok önemli bir darbedir. Biz burada yılmayacağız daha öncede aynı bölgede yapmış olduğumuz ışıklandırma lambaları kırıldı, ağaçlar ve fidanlar kırıldı ama biz tekrar yenilerini yaptık ve orayı yaşanılır bir hale getirdik. Paşalar Sekisi akan suyu bir taraftan, yeşillikleri bir taraftan oturma gurupları bir taraftan, eşin, dostun bir arada buluşması bir taraftan, Tarsus'un çok nezih semtlerinden birisi oldu. Bu yapılan eserlere hem mahallelilerimizin hem de Tarsusluların tamamının kendi ölçüleri içerisinde sahip çıkmalarını istiyoruz. Bu konuda muhtarlarımıza da önemli görevler düşüyor" şeklinde konuştu.
Mithatpaşa Mahalle Muhtarı Muhittin Borlukan, daha önce bölgenin balicilerin, belediyenin yaptığı hizmet sayesinde sadece bölgenin değil, Tarsus'un gözde mekanı olduğunu söyledi. Borlukan, "Paşalar Sekisi 1, 2 ve 3 olmak üzere bu parklar yapılıp bize teslim edildi. Önceden bu iki kanalın arasına biz kurbağalı dere derdik. Ayyaşların ve sarhoşların bulunduğu bir Allah'ın kulunun ayak basmadığı bir yerdi. Oradan ailelerimiz ve çocuklarımız geçemezdi. Sağ olsun belediyemiz buraları yaptı ve bize teslim etti. Ailelerimizde, çocuklarımızda, seksen yaşındaki ninelerimiz, annelerimiz, babalarımız gidip orada oturuyorsa ve çaylarını içiyorsa, Allah razı olsun diyorlarsa bizim bu esere sahip çıkmamız, tahrip etmememiz lazım. Ben gerçekten çok üzüldüm. Yapılan bu esere Gazipaşa, Mithatpaşa ve Bağlar mahallesi olarak eğer sahip çıkamıyorsak bizim insanlığımızdan endişe duymamız lazım. Bizim çocuklarımız buralarda oynuyor, yaşlılarımız ve gençlerimiz gelip oturuyor, dinleniyor, çay içiyor, zaman geçiriyor. Gecenin geç saatlerine kadar oturuyorlar, eğleniyorlar, bundan daha güzel bir şey olamaz. Ben gençlere sesleniyorum, orada yapılan bütün eserlere sahip çıkın, zarar vermeyin. Zarar verenleri uyarın" ifadesini kullandı.
Gazipaşa mahalle Muhtarı İsmail Genç ise, "Gazipaşa ve Mithatpaşa mahalleleri arasında bulunan Paşalar Sekisine zarar vermekte olan gençlerimizi sağduyuya davet ediyorum. Daha önce bu boşluk sarhoşların yeriydi, buralar yılandan, fareden geçilmiyordu. Bu park bizim için yapıldı, şimdi cennet oldu buralar. Akşam rahat rahat oturup çayınızı içebiliyorsunuz. Onun için parkımıza zarar verilmesini istemiyoruz. Gazipaşa, Mithatpaşa ve Bağlar mahallesinde yaşayan geçlerimize sesleniyorum lütfen böyle rahatsızlık verecek şeyler yapmayın. Kim yapıyorsa gelip bize söyleyin bizde aileleriyle konuşalım" dedi.
Genç, Gazipaşa mahallesine yaptırılan park içinde Belediyeye teşekkür ettiğini belirterek, "Gazipaşa Parkının yapılması mahallemizi cennete çevirdi. Akşamları parkımızda oturacak yer kalmıyor. Vatandaşlarımız geliyor, oturuyor çayını içiyor, eğleniyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve lütfen herkes parkımıza sahip çıksın. Belediyenin oraya bir bekçi dikmesine gerek yok. Herkes parkımıza geldiği zaman temiz ve düzenli bir şekilde davranırsa, oyun aletlerini ve oturma guruplarını düzgün kullanırsa muhtarlık binasına sahip çıkarsa mutlu oluruz. Bu park bizim için yapılmış büyük bir eserdir. Tarsus belediyesine ve halkımıza teşekkür ederim" ifadesini kullandı.