Sıcaklık 53 derece hissedilecek

Türkiye genelinde bunaltan sıcak hava etkisini sürdürüyor. Bu hafta sonu sıcaklık mevsim normallerinin 6-8 der...

Türkiye genelinde bunaltan sıcak hava etkisini sürdürüyor. Bu hafta sonu sıcaklık mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyredecek. Yurtta bugünden itibaren 3 gün boyunca hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmazken, yağış beklenmiyor. Sadece pazar günü Marmara'nın batısında Kırklareli, Edirne, Çanakkale çevrelerinde kısa süreli sağanak yağış bekleniyor. İç ve Doğu kesimlerde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyredecek.

VATANDAŞ YAĞMURLA NEFES ALDI
İstanbullular günlerdir devam eden sıcak ve kavurucu havadan bunalırken dün saat 12.00 sıralarında bastıran yağmurla biraz olsun nefes aldı. Yağmurla birlikte fırtına da etkili oldu. Bazı küçük teknelerin denizde sürüklendiği görüldü. Meteoroloji Müdürlüğü'nün internet sitesindeki verilere göre bugün İstanbul'da gündüz hava sıcaklığı en düşük 25, en yüksek 32 derece olabilecek. Nem ise yüzde 70 ile yüzde 96 olarak gerçekleşebilecek. Eğer sıcaklık 32 derece, nem oranı ise yüzde 96 olursa, sıcaklık 53 derece hissedilecek. İstanbul'da hava sıcaklığının yarın gündüz en düşük 24, yüksek 32, pazar günü en düşük 24 -32 olarak görülecek. Neme göre hissedilen sıcaklıklar daha da artacak.

BUNALAN İNEKLER DENİZE İNDİ
Antalya'da dün hava sıcaklığı 40, nem oranı ise yüzde 70'lerin üzerine çıktı. Sıcak ve nemden bunalan vatandaşlar serinlemek için Konyaaltı Sahili ve su parklarına koştu. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada vatandaşların sıcak ve bunaltıcı havada, güneşin en yoğun hissedildiği saatlerde dikkatli olmaları, mecbur kalınmadıkça dışarı çıkmamaları yönünde uyarıda bulundu. Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde ise sıcaktan bunalan inekler denize indi. 35 derece olan sıcaktan bunalan insanlar denize akın etti. Bu arada sıcaktan bunalan inekleri de sahilde gören tatilciler şok yaşadı.

Müjdat GÖKTAŞ-Mustafa KAYA- Mesut ALTUN-Erdem ESEN-Tarık YILMAZ / SABAH