Safranbolu'ya Sentetik Saha

Safranbolu Belediyesince stadyumunun hemen yanında geçtiğimiz aylarda yapımına başlanılan sentetik çim sahanın son rötuşları yapılıyor. Safranbolu Bel

Safranbolu Belediyesince stadyumunun hemen yanında geçtiğimiz aylarda yapımına başlanılan sentetik çim sahanın son rötuşları yapılıyor. Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, yapım çalışmaları devam eden büyük bir kısmı tamamlanan sentetik sahanın açılışının yapılacağını belirtip, hayırlı olmasını diledi.

Başkan Aksoy, Kardemir Karabükspor'un müsabakaları için maçlara ve kamplara gelen ekiplerin olacağını belirttiği konuşmasında misafirlerin ortalama Safranbolu'da konaklamalarının en az bir hafta olacağını söyledi. Suni çim sahada çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Aksoy gazetecilere verdiği demeçte şunları söyledi: "Safranbolu'da bir antrenman sahası kazandırmak hem de Safranbolumuzun sportif alanlarını genişletmek amacıyla Gençlik Spor Müdürlüğümüz ile iş birliğiyle bir stat hazırladık. Yaklaşık 350 bin TL.'ye mal olan bir çalışma. Belediyemizin tamamıyla kendi kaynaklarıyla ve Gençlik Spor Müdürlüğü imkanlarıyla burayı hazırladık. İnşallah sezon açılışına yetiştirmeye çalışıyoruz. Süper Lig Takımlarından Kardemir Karabükspor da burada bir açılış maçı yapacak, modern bir saha oldu. Ankara Asaş Stadının teknik özelliklerinin aynısı burada uygulandı. Suni çimin uzunluğu, kullanılan granül ve yer kumların özelliği birinci sınıf, yani profesyonel lig maçların da oynanacağı kalitede şuan burası yapılıyor ve stadın büyüklüğü de profesyonel maçlar için de FİFA'nın belirlediği standartlara uygun bir stat yaptık. Çevre düzenlemesi şuanda bitiriliyor. Niyetimiz ayın dokuzu ya da onu gibi açılış yapmak. Diğer statta da gerçek çim sahamız bitiyor tamamlanıyor. İki tane bu bölge komple stada kavuşmuş oluyor. Bittiğinde artık Safranbolu'muzda aynı anda iki tane maç oynanabilecek. Burada yaklaşık 1500'e yakın tribün kapasitesi oluşacak. Yine artık amatör bölge maçları da bu bölgede oynayabilecek hale gelecek. Çünkü bölge maçları aynı anda iki statta oynanması gerekiyor bazen. Gençlik Spor Müdürlüğümüz burada turnuvalar alacak artık."