Paü'de Yaz Seminerleri

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) önemli bir organizasyona daha imza atarak bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Ekonomi Yaz Seminerleri (EYS) kapsamında Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerini ağırlıyor.

Paü'de Yaz Seminerleri
Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü, Türkiye Ekonomi Kurumu işbirliği ve T.C. Merkez Bankası desteğiyle bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Ekonomi Yaz Seminerleri, yoğun bir katılımla devam ediyor. 28 Haziran - 13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen EYS'ye ekonomi ve ekonometri alanındaki güncel gelişmeleri öğrenmek ve takip etmek amacıyla Türkiye'nin farklı üniversitelerinden araştırma görevlileri ve öğretim üyeleri, Hazine, TCMB, DPT gibi kamu kuruluşlarından genç araştırmacı uzman ve ekonomistler katılıyor.
Panel Veri Ekonometrisi alanında tanınmış ekonometristlerinden Syracuse Üniversitesi'nden Prof. Dr. H.Badi Baltağı 'Panel Veri Ekonometrisi Alanındaki Son Gelişmeler' konulu seminer verdi. Pamukkale Üniversitesi'nin fiziki ve beşeri sermaye yatırımlarını ve gelişme dinamiğini hayranlıkla karşıladığını belirten Prof. Dr. H.Badi Baltağı, EYS organizasyonlarının Avrupa ve birçok ülkede benzer örneklerinin olduğunu belirtti. Bu anlamda EYS organizasyonunu ve üniversiteyi yakından tanıma fırsatı bulduğunu ifade eden Baltağı büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.