İpekböcekçiliğine Devam

Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde ipekböceği yetiştirerek sınıflara projeksiyon cihazı alan ve ailelere katkıda bulunan Ovakent Merkez İlköğretim Okulu önümüzdeki dönemde ipekböcekçiliğine devam edecek

İpekböcekçiliğine Devam
Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde ipekböceği yetiştirerek sınıflara projeksiyon cihazı alan ve ailelere katkıda bulunan Ovakent Merkez İlköğretim Okulu önümüzdeki dönemde ipekböcekçiliğine devam edecek. İpekböcekçiliği ile hem okula hem de ailelere katkı sağladıklarını belirten Okul Müdürü Turgay Eser, bu konuda bilinçlendiklerini ve bakabilecekleri kadar koza alacaklarını söyledi.
İpekböcekçiliğinin yarınlara taşınmasının önemine vurgu yapan Eser; "Geçen dönem bu konuda acemiydik. Buna karşılık okul yönetimi, öğretmenler, veliler ve öğrenciler el ele verip bu zorlu işin üstesinden geldik. Yeni dönemde de ipekböcekçiliğini yaşatmak istiyoruz. Ancak tecrübelerimizden yararlanarak bakabileceğimiz miktarda koza alıp, bu işten daha kazançlı çıkmak istiyoruz" dedi.
Öğrencilerin ilgisini çeken ipekböceklerinin okula da katkı sağladığının altını çizen Eser; "Geçen yıl okulda düzenlediğimiz kermes, çay ve ipekböcekçiliği sayesinde projeksiyon cihazlarımıza kavuştuk. Yeni dönemde de okulumuzda mevcut bulunan eksikleri aynı şekilde birbirimize destek vererek gidereceğiz. Çocuklarımız ipekböcekçiliğini çok sevdi. Bunda basında da geniş şekilde yer almamızın payı büyük" şeklinde konuştu.
ÖDEMİŞTE YABANCI ÖĞRENCİLERE İPEK BÖCEĞİ SUNUMU
Öte yandan Ödemiş Belediyesi ve Kent Konseyi iş birliği ile Yıldız Kent Müzesi'nde yurt dışından Ödemiş'e gelen 20 yabancı öğrenciye ipek böcekçiliğiyle ilgili bilgiler verildi.
Belediye Başkanı Bekir Keskin'in eşi Gülfer Keskin ve Kent Konseyi Genel Sekreteri M. İrfan Gündüz tarafından yapılan sunumda yabancı öğrencilere ipek böcekçiliği anlatıldı ve Ödemiş'te yapılan dantel örnekleri gösterildi.