Dokap Kapsamı Genişletildi

Rize'de yarın gerçekleştirilecek Doğu Karadeniz Turizm Master Planı toplantısı öncesi Master Plan kapsamındaki il sayısının 5'ten 8'e çıkartıldığı açıklandı.

Dokap Kapsamı Genişletildi
AK Parti İstanbul Milletvekili Doğu Karadeniz Turizm Master Planı (DOKAP) koordinatörü Nusret Bayraktar, projeye Samsun, Artvin ve Bayburt'un da dahil edildiğini ve il sayısının 8'e çıktığını söyledi. Bayraktar, "Proje sayesinde bölgeye ilk etapta 250 bin, daha sonra da 1 milyon, en geç 2023 yılına kadar da 3 milyon yabancı turistin gelmesini hedefliyoruz" dedi.
Rize Valiliği'nde basın toplantısı düzenleyen AK Parti İstanbul Milletvekili ve Doğu Karadeniz Turizm Master Planı Koordinatörü Nusret Bayraktar, Doğu Karadeniz Turizm Master Planı konusunda daha önce iki toplantı yapıldığını hatırlatarak "3. toplantıyı yarın İkizdere ilçesinde yapacağız. Projenin yürürlüğe girmesi ile hem ülkemiz hem de bölge kazanacak. Bu nedenle yapılan toplantılarda proje konusunda siyasi ayağın yanında yereldeki yöneticilerin de katkı vermesi önem taşıyor. Proje ilk etapta Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Ordu illerini kapsıyordu. Ancak son yapılan değerlendirmelerde projeye Samsun, Artvin ve Bayburt'un da dahil edildi. Proje 10 bakanlığı ilgilendiriyor. Bu nedenle tüm bu bakanlıklarla birlikte çalışma yapıldı. Bölgenin önemli potansiyeli var. Rize de bu işin odak noktası. Proje için 2011 yılı bütçesine ödenek ayrılması planlanıyor. Yapılacak olan çalışmanın ardından projenin ne getirip ne götüreceği hakkında bir rapor hazırlayıp Başbakan'a sunacağız. Rize'de yapılacak toplantıdan sonra yol güzergahını belirleyip 2011'de proje için ilk kazmayı vurmayı planlıyoruz" dedi.
İsviçre'deki Davos kentinin yılda 20 milyon turist ağırladığını, oysa Türkiye'deki çok sayıda Davos olduğunu vurgulayan Bayraktar, "Proje sayesinde bölgeye ilk etapta 250 bin, daha sonra da 1 milyon, en geç 2023 yılına kadar da 3 milyon yabancı turistin gelmesini hedefliyoruz. Proje sayesinde yaylalarda kaçak ve çarpık yapılaşmanın da önüne geçmeyi hedefliyoruz. Yerel mimariye uygun olmayan eski yapıları da bir plan dahilinde gözden geçireceğiz. Türkiye'nin yüzde 65'i kaçak yapılmış. Bu proje ile bunun önüne geçilecek. Proje sayesinde 150 bin insanın da istihdam edilmesi planlanıyor. Ayrıca bölge esnafı için de ciddi bir getirisi olacak" diye konuştu.
Doğu Karadeniz Turizm Master Planı toplantısı Rize'nin İkizdere ilçesindeki RİDOS Termal Otel'de yarın yapılacak. Toplantıya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile projeye dahil olan illerin valileri, milletvekilleri, ticaret odası başkanları, il genel meclis başkanları katılacak.